HT Prva liga, 23. kolo, 13.02.2022, 15:00 h, Gradski stadion u Poljudu, Split
Suci: Ante Čuljak, Bojan Zobenica, Anto Marić, Ante Čulina
Hajduk
Hajduk
Emir Sahiti 13'
Lukas Grgić 26'
Marko Livaja 71' (11m)
3:1(2:0) Slaven Belupo
Hansel Zapata 52'
Slaven Belupo

Hajduk proslavio rođendan pobjedom nad Slavenom, Kalinić se vratio uz asistenciju

Matej Kačan • nedjelja, 13.02.2022.
Hajduk proslavio rođendan pobjedom nad Slavenom, Kalinić se vratio uz asistenciju
Foto: Pixsell

Hajduk je uspješno proslavio 111. rođendan. U lijepoj atmosoferi na Poljudu Slaven je pao s 3:1, a svoje povratničke minute odigrao je Nikola Kalinić...

Vrlo lijepa nedjelja za Hajduk i sve navijače. Splitski klub proslavio je 111. rođendan, dočekao je i povratak Nikole Kalinića, usput oborio i rekord po broju članova kluba i pred dobro ispunjenim Poljudom upisao pobjedu.

3:1 je solidno, a moglo je biti i mnogo više po prikazanom na Poljudu koji nije mogao biti pun zbog kazne HNS-a i epidemioloških mjera, no ipak je Torcida na fešti bila glasna.

Prvo poluvrijeme Hajduk je odigrao baš autoritativno i dominantno. U prvih pola sata gosti praktički nisu ni vidjeli loptu, prvi udarac i kornere imali su između 30. i 40. minute, a Bijeli su za to vrijeme skupili već osam udaraca, dva gola i 72 posto lopte.

To dovoljno govori o tome kakav se nogomet igrao, na terenu je postojala samo jedna momčad, ona slavljenička. Nakon mirnih 5-6 minuta, Hajduk je počeo prijetiti i seliti igru naprijed, i to kornerima.

Od početka je vratar gostiju Sušak bio na mukama, nekoliko ubačaja i kornera, a onda i pogodak u 13. minuti. Nikola Kalinić odmah je pokazao da će se s Livajom i ostatkom suigrača savršeno razumjeti i slagati.

Lovrencsics je presjekao loptu desno, odmah dao Kaliniću koji s Livajom odigrava malonogometnu akciju s dvije pete, otvorio se prostor i obrana je ispala, a u njega Kalinić loptom gura Emira Sahitija.

Krilni igrač Hajduka dao je gol i u prvom susretu ova dva suparnika na Poljudu, a ni sad nije promašio i situaciju jedan na jedan lakoćom rješava.

Slijede nove dvije šanse, a onda opet gol. U prvoj je Lukas Grgić vukao i tražio Sahitija u kontri, ali se ovaj u primanju spetljao, a potom se nakon ubačaja iz slobodnog Nikolu Katiću odbila lopta na volej, a udarac stopera skida Sušak.

Sušak je posla imao i u 26. minuti nakon kornera, stalo je dosta njih u bijelom na njegovu crtu i u peterac, a on se u toj gužvi spotaknuo. Pridigao se, a dotad lopta dolazi Grgiću koji gađa iz voleja i trese mrežu.

Gledao se možebitni prekršaj na Sušaku ili zaleđe Josipa Eleza na VAR-u, nije odlučeno da je išta sporno pa Hajduk do 30 minute ima 2:0 i potpunu kontrolu zbivanja na travnjaku.

Do poluvremena je jednom Slaven probao izaći, opasan ubačaj tražio je Kvržića koji promašuje loptu, potom je došao i prvi korner pa udarac, ali ništa opasno za Subašića i obranu.

S druge strane se i Livaja ukazao udarcem, i to sjajnim pokušajem škarica, a probao je i iz slobodnjaka na 20 metara koji je izborio vrlo aktivni i živi Kalinić, ali do odmora više pogodaka nema.

U drugom poluvremenu Slaven je iskoristio minute uspavanosti i slabosti Hajduka te je smanjio i zaprijetio. U 52. minuti dobru su akciju složili Bijeli, ali Sušak brani Čolini, a onda ide kontra na drugu stranu.

Laušić je na poluvremenu ušao u igru i gurnuo je loptu Hanselu Zapati, Elez griješi u procjeni pa Zapata sam izlazi na Subašića i zabija iz prvog udarca u okvir gostiju.

Mogao je Laušić i sam do udarca i prilike u 55., ali obrana čisti ispred njega, a rast Slavenove igre prekinuo je crveni karton za Antonija Boseca. On je dvaput morao rušiti Sahitija iza leđa, drugi put kad je ovaj povukao kontru i izdržao prva dva starta pa mu Čuljak pokazuje dva žuta i svlačionicu.

Prije toga Livaja je danas u razgiravačkom raspoloženju pa je jednom dao Lovrencsicsu kojem brani Sušak, a nakon novog driblinga Livaje nema nikog na povratnoj.

Livaja je ipak došao do gola, i to iz penala nakon konfuzne situacije. Čolina je opet utrčao lijevo, Sušak ga je pokupio i srušio, ali lopta prolazi u sredinu. Udarci Lovrencsicsa i Kalinića potom su blokirani, ali Čuljak pokazuje na bijelu točku zbog prekršaja na Čolini.

Bilo je to i rješenje susreta, Hajduk se vratio na dva razlike i iskontrolirao do kraja. Kalinić je na izlasku iz igre dobio ovacije, a Livaja je do kraja uglavnom preko desne strane razigravao s Mikanovićem.

Izrodile su se iz toga neke dobre prilike, ali i sjajne obrane Suška koji je igrač utakmice gostiju. Neće se Bijeli zato buniti jer su svejedno upisali tri boda i sjeli su na drugo mjesto. Ovisno o susretu Rijeke i Osijeka i tom ishodu će sljedeće kolo dočekati na drugom ili trećem mjestu.

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

HT Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:22+4679
2Hajduk 3664:31+3372
3Osijek 3649:29+2069
4Rijeka 3671:51+2065
5Lokomotiva 3655:50+549
6Gorica 3643:50-745
7Slaven Belupo 3635:54-1936
8Šibenik 3646:75-2932
9Istra 1961 3642:67-2531
10Hrvatski dragovoljac 3631:75-4419

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!