Nogomet

FIFA naredila ponavljanje prekinutog dvoboja Brazila i Argentine

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 14.02.2022.
FIFA naredila ponavljanje prekinutog dvoboja Brazila i Argentine

Rujanski dvoboj južnoameričkih kvalifikacija između Brazila i Argentine, koji je kontroverzno prekinut nakon što su na teren ušli brazilski zdravstveni djelatnici, morat će se opet odigrati po odluci Fife...

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je kako će Brazil i Argentina ipak morati odigrati svoju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a koja je prošloga rujna u Sao Paulu prekinuta u 5. minuti zbog ulaska brazilskih zdravstvenih djelatnika koji su tvrdili kako četiri argentinska igrača nemaju dopuštenje za boravak u Brazilu.

Prema tadašnjim zdravstvenim protokolima u Brazilu, četiri argentinska igrača koji igraju u engleskim klubovima, Emiliano Buendia, Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso i Cristian Romero, morali su pije izlaska na teren provesti dva tjedna u izolaciji, što nije bio slučaj.

"Nakon sveobuhvatne istrage i s obzirom na pravila koja su bila na snazi, Disciplinska komiija FIFA-e odlučila je kako će se utakmica morati ponovno odigrati, a mjesto i vrijeme odigravanja bit će naknadno određeni", objavila je FIFA koja je financijski kaznila Brazilsku nogometnu konfederaciju sa 500 tisuća švicarskih franaka, a Argentinski nogometni savez sa 200 tisuća franaka jer nisu osigurali "mir i sigurnost".

I Brazil i Argentina već su osigurali plasman na SP u Kataru koji će se održati od 21. studenoga do 18. prosinca. Brazil je vodeći u južnoameričkim kvalifikacijama sa 39 bodova iz 15 susreta, dok je Argentina druga sa 35 bodova također iz 15 susreta. Slijede Ekvador sa 25, urugvaj sa 22 i peru sa 21 bodom iz po 16 odigranih dvoboja.

Do kraja južnoameričkih kvalifikacijama ostala su još dva kola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!