Tenis

Hačanov i Evans kao nositelji lako do drugog kola Dohe

Matej Kačan • ponedjeljak, 14.02.2022.
Hačanov i Evans kao nositelji lako do drugog kola Dohe

U muškoj konkurenciji započeo je turnir u Dohi, a također u ponedjeljak nije bilo iznenađenja. Redom su ispadali kvalifikanti, a oba dobro postavljena nositelja lako su prošla...

Peti i šesti nositelji turnira u Dohi, Rus Karen Hačanov i Britanac Daniel Evans sigurno su se plasirali u drugo kolo, obojica u po dva seta.

Hačanov je za suparnika imao 51. igrača svijeta Mackenzija McDonalda koji je pružio dobar otpor, posebno u prvom setu kad je pao tek u tie-breaku. U drugom je ipak Hačanov pokazao klasu, napravio dva breaka i slavio sa 6:3.

Evans je također bio siguran, ali se isto tako morao malo pomučiti. Egor Gerasimov pružao je malo šansi, ali Evans je obje iskoristio, po jednu u svakom setu i stigao do 6:4 i 6:4 pobjede.

U dva seta dalje je prošao Botic van de Zandschulp koji je izbacio talijanskog kvalifikanta Thomasa Fabbiana, dok je australski kvalifikant Christopher O'Connell pao u tri seta protiv Alexa Molcana.

U tri seta, sa 7:6, 1:6 i 6:4 Koreanac Soonwoo Kwon svladao je još jednog kvalifikanta, Amerikanca Christophera Eubanksa koji je pružio sjajan otpor usprkos 112 mjesta razlike na ATP ljestvici.

ATP Doha, prvo kolo:
Alex Molčan (Slovačka) - Christopher O'Connell (Australija, Q) 6:7 (4) 7:6 (6), 6:4
Kwon Soonwoo (J. Koreja) - Christopher Eubanks (SAD, Q) 7:6 (6), 1:6, 6:4
Botic van de Zandschulp (Nizozemska) - Thomas Fabbiano (Italija, Q) 6:2, 7:6 (5)
Karen Hačanov (Rusija, 6) - Mackenzie McDonald (SAD) 7:6(3), 6:3
Daniel Evans (VB, 5) - Egor Gerasimov (Bjelorusija) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!