Nogomet

Sevilli i Dinamu sudi arbitar s nedavnog milanskog derbija

Matej Kačan • utorak, 15.02.2022.
Sevilli i Dinamu sudi arbitar s nedavnog milanskog derbija

Talijanski sudac Marco Guida, koji je prije deset dana sudio i gradski dvoboj Intera i Milana, dijelit će pravdu na dvoboju Seville i Dinama...

UEFA je delegirala suce za prve susrete play-offa Europske lige, a među njima i arbitra za dvoboj Seville i Dinama koji se u četvrtak igra u Španjolskoj.

Susret s početkom u 21 sat sudit će Talijan Marco Guida. 40-godišnjem Talijanu ovo će biti četvrta europska utakmica ove sezone, a pomagat ćemu sunarodnjaci Filippo Meli, Giorgio Peretti i Luca Pairetto.

VAR-om će upravljati Paolo Valeri i Daniele Doveri. Guida je ovoe sezone u Europi sudio dvoboje PSG-a i Leipziga te Bayerna i Dynamo Kijeva u Ligi prvak, kao i Bragu i Crvenu zvezdu u Europskoj ligi.

Što se Serie A tiče, prije deset dana sudio je gradski derbi Intera i Milana u kojem je dodijelio crveni karton Theu Hernandezu, a u svakom od tri dosadašnja europska susreta ove sezone svirao je penal, od čega dva na dvoboju u Parizu.

Od hrvatskih klubova sudio je dvoboj Osijeka i Luzerna 2017. kad je Osijek slavio s 2:0, a podijelio je tad šest žutih kartona. Hrvatskoj reprezentaciji nije dijelio pravdu, a u kvalifikacijama za SP na jesen odradio je dva susreta, onaj Azebarjdžana i Portugala te Finske i Francuske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!