Liga prvaka, nokaut faza, Osmina finala - prve utakmice, 15.02.2022, 21:00 h, Estadio Jose Alvalade, Lisabon
Suci: Srđan Jovanović, Uroš Stojković, Milan Mihajlović, Novak Simović
Sporting
Sporting
0:5(0:5) Manchester City
Riyad Mahrez 7'
Bernardo Silva 17', 44'
Phil Foden 32'
Raheem Sterling 58'
Manchester City

City 'bacio petardu' u Lisabonu i sve riješio u prvih sat vremena!

Matej Kačan • utorak, 15.02.2022.
City 'bacio petardu' u Lisabonu i sve riješio u prvih sat vremena!

Nogometaši Manchester Cityja, slobodno to možemo reći, prvi su četvrtfinalist Lige prvaka. City je već u Lisabonu protiv Sportinga sve riješio s 5:0...

Sporting
Manchester City
Sporting
Manchester City
1
Antonio Adan
2
Matheus Reis
4
Sebastian Coates
6
Joao Palhinha
8
Matheus Nunes
17
Pablo Sarabia
(do 75')
21
Paulinho
(do 75')
24
Pedro Porro
(do 82')
25
Goncalo Inacio
28
Pedro Goncalves
(do 50')
47
Ricardo Esgaio
Pričuvni igrači
15
Manuel Ugarte
50'
9
Islam Slimani
75'
7
Bruno Tabata
75'
13
Luis Neto
82'
 
Trener
Ruben Amorim
31
Ederson
3
Ruben Dias
5
John Stones
(do 61')
7
Raheem Sterling
14
Aymeric Laporte
(do 85')
16
Rodri
(do 73')
17
Kevin de Bruyne
20
Bernardo Silva
(do 85')
26
Riyad Mahrez
27
Joao Cancelo
47
Phil Foden
(do 61')
Pričuvni igrači
8
Ilkay Gündogan
61'
11
Oleksandr Zinčenko
61'
25
Fernandinho
73'
6
Nathan Ake
85'
48
Liam Delap
85'
Trener
Pep Guardiola

Neće se za mnogo toga igrati na Etihadu u dvoboju Manchester Cityja i Sportinga. City je svoj posao odradio već u Lisabonu, u sat vremena zatrpao je mrežu domaćina s pet pogodaka i pokazao zašto je prvi favorit za ovosezonsku titulu.

Već u prvom poluvremenu prve utakmice, dakle u prvoj četvrtini dvomeča City je sve riješio i potpuno izdominirao domaćina. Već u sedmoj minuti trese se mreža, ali na prvu se čini da nema pogotka.

Akcija po lijevoj strani, Bernardo Silva šalje povratnu Philu Fodenu koji puca, ali se lopta od bloka odbija Kevinu de Bruyneu koji vraća Riyadu Mahrezu i ovaj lako gađa.

No, činilo se da je Belgijac bio u zaleđu pa se upalio VAR, a tamo je pokazano da je i domaći vratar dirao loptu pa nema zaleđa i gol je čist.

Nije se tu City zaustavio, već četiri minute kasnije nakon sjajne kontre u napadu se našao stoper John Stones koji glavom ipak gađa kraj gola, a u 17. opet se trese mreža.

Gužva u kaznenom prostoru i jedna visoka lopta glavom je odbijena do Bernarda, a nekadašnji igrač Benfice s 13 metara poteže sjajan volej iskosa i zabija svom najvećem rivalu u matičnoj zemlji.

Sporting praktični ništa opasnije nije stvorio, a 15 minuta kasnije opet pada gol. Mahrez je dugo driblao na desnoj strani, na kraju poslao prizemnu loptu na peterac koja se odbija od stopera i dolazi do Fodena koji izbliza lako zabija.

Potpunu katastrofu domaćina u prvom dijelu upotpunio je Bernardo Silva drugim pogotkom, u 44. minuti. Opet je pukla domaća obrana, duga lopta našla je utrčalog Sterlinga koji se na osnovnoj crti zaustavio i pričekao, iz drugog plana dolazi Silva koji je potpuno i neobjašnjivo sam na devet metara i povratnu lako zakucava.

Vratar Sportinga Adan i njegova tri stopera ispred njega imali su katastrofalno prvo poluvrijeme, a početkom drugog opet su na mukama. Još jedna sjajna lopta iza leđa obrane na Bernarda koji ovaj put glavom iskosa pogađa prvi kut, ali VAR snimkom utvrđeno je zaleđe.

Nismo ipak trebali dugo čekati na "pucanje petarde", tek do 59. minute. Sterling je taj koji je ovaj put strijelac, fantastično je malo s lijeve strane s 18 metara potegnuo "kiflu" u suprotni gornji kut, Adan je nemoćan i City pokazuje svu svoju silinu u nepunih sat vremena igre.

Do kraja se praktički ništa nije ni događalo. City je u maniri pravog stroja Pepa Guardiole kružio oko domaćih 30 metara, domaćin ništa nije stvorio i čekao sa samo kraj ili pokoji počasni pogodak.

Toga nije bilo pa je 5:0 konačni susret pa se City okreće Premier ligi i održavanju prednosti, a misli već mogu biti i na najboljih osam u kontinentalnom natjecanju.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Sporting0:5Manchester City
PSG1:0Real Madrid
Salzburg1:1Bayern
Inter0:2Liverpool
Chelsea2:0Lille
Villarreal1:1Juventus
Atlético Madrid1:1Manchester United
Benfica2:2Ajax

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!