Nogomet

Ivan Rakitić nije trenirao u utorak, upitan nastup protiv Dinama?

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 15.02.2022.
Ivan Rakitić nije trenirao u utorak, upitan nastup protiv Dinama?

Ivan Rakitić, kapetan nogometaša Seville, desno krilo Tecatito Corona i napadač Anthony Martial možda neće igrati u četvrtak protiv Dinama u Europskoj ligi nakon što su u ponedjeljak propustili trening, a u utorak tek nakratko boravili u klupskom centru.

Novinarima je bio zabranjen pristup treningu u utorak, a na snimkama koje je objavila Sevilla nije bilo Rakitića, Corone i Martiala.

"Trening je bio zatvoren pa nemam informaciju", odgovorio je Sevillin glasnogovornik na pitanje s kakvim se poteškoćama suočava 33-godišnji bivši hrvatski reprezentativac. Klub na svojoj internetskoj stranici nije objavio nikakvu informaciju.

Rakitić je u petak napustio teren u 92. minuti prvenstvene utakmice s Elcheom, a sve je upućivalo da je riječ o taktičkoj zamjeni. Sevilla je pobijedila 2:0 te zaostaje četiri boda za vodećim Real Madridom. Martial je igru bio napustio u 82. minuti, a Corona u 60. minuti zbog ozljede. Njih dvojica su dovedeni u klub prošli mjesec.

Lokalni mediji su izvijestili kako su Rakitić, Corona i Martial u utorak kratko boravili u klupskom centru.

Sevilla će ugostiti zagrebački Dinamo u četvrtak u 21 sat na svom stadionu Sánchez Pizjuán gdje neće smjeti nastupiti njen veznjak Joan Jordán, iza kojeg su 24 nastupa ove sezone. Jordán je u posljednjoj europskoj utakmici protiv Salzburga dobio crveni karton pa mora propustiti ogled s hrvatskim prvakom. Zbog ozljeda neće biti niti desnog beka Gonzala Montiela, krilnog Erica Lamele i desnog krila Susa.

Nakon tromjesečne pauze zbog ozljede mogao bi zaigrati prvi kapetan, 36-godišnji Jesús Navas, na mjestu desnog beka.

Igrači Seville i Dinama trenirat će u srijedu na stadionu na kojem će se dan kasnije sučeliti u prvom ogledu 1/16 finala Europske lige. Sevilla je domaćom pobjedom protiv Elchea prekinula niz od četiri utakmice bez pobjede.

"Sada je vrijeme da razmišljamo o Dinamu, o Europskoj ligi. Dobro znamo kakvo je to natjecanje, lijepo je i zahtjevno. Trebamo se dobro pripremiti za utakmicu u četvrtak", izjavio je Lopetegui prošli petak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!