Ostali sportovi

Rusi svladali Dansku i postali drugi polufinalist

Matej Kačan • srijeda, 16.02.2022.
Rusi svladali Dansku i postali drugi polufinalist

Hokejaši Rusije, koji na ZOI u Pekingu brane zlato, postali su drugi polufinalist turnira pobjedom nad Danskom od 3:1...

Nakon što je Slovačka u prvom susretu četvrtfinala hokejaškog turnira na ZOI napravila veliko iznenađenje nad Amerikancima, Rusija nije dopustila takvo što. Rusi su s 3:1 svladali Dansku i izborili su polufinale.

Kao i u skupini kad je bilo 2:0 za Ruse, opet je to bio čvrst dvoboj s malo pogodaka i malo isključenja, po dva na strani Rusa i tri za Dance. Naravno, presudila je individualna kvaliteta Rusa koji su imali inicijativu i stalno su napadali.

Tome svjedoči i omjer udaraca koji je otišao na stranu Rusije za više od dvostrukog omjera (40-18) pa je danski vratar Sebastian Dahm bio na "sto muka". 37 udaraca je obranio, ali tri su prošla i to je bilo dovoljno.

Vadim Šipačjov otvorio je mreže nakon 13 minuta igre prvog perioda, ali otvaranjem drugog, nakon smo dvije i pol minute Rusi zarađuju isključenje i power play koriste Danci preko Nielsena za izjednačenje.

I to bi bilo to od napada Danske, do kraja druge je Nesterov vratio vodstvo Rusima, a konačnih 3:1 postavio je Vojnov iz prvog ruskog iskorištenog igrača više od tri prilike.

Rusi pod zastavom svog Olimpijskog saveza brane zlato iz Pjongčanga koje su osvojili pod imenom "Olimpijskih sportaša iz Rusije". Ako Rusija osvoji medalju, to će biti druga u nizu na ZOI nakon niza razočaranja u Torinu, Vancouveru i Sočiju, točnije 16 godina od Salt Lake Cityja do Pjongčanga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!