Tenis

HTS ove godine bit će domaćin čak 15 turnira Tennis Europe

Sportnet • srijeda, 16.02.2022.
HTS ove godine bit će domaćin čak 15 turnira Tennis Europe

Čak 15 turnira, dosad rekordan i maksimalan broj bit će u 2022. godini organizirano širem Hrvatske, potvrdili su europski teniski savez i HTS...

Hrvatski teniski savez će ove sezone biti domaćin rekordnom broju turnira iz kalendara Tennis Europe! To je odlična vijest koja je potvrđena iz ureda europskog teniskog saveza, čime je HTS još jednom prepoznat kao jedan od najboljih organizatora, pa će ove sezone, u suradnji s klubovima širom Hrvatske, biti domaćin čak 15 natjecanja!

"Već godinama HTS dobiva i formalna i neformalna priznanja kao organizator, što je sigurno utjecalo da nam Tennis Europe ukazuje ovako veliko povjerenje. Veliki teret, dakako, pada i na klubove koji su odlični domaćini i s kojima izvrsno surađujemo, što sve zajedno daje izvrsne rezultate, a naši juniori i juniorke imaju priliku igrati za europske bodove u domaćem ambijentu", prokomentirala je sportska direktorica HTS-a Jelena Kostanić.

"To je u organizacijskom smislu veliki zalogaj, no dugogodišnje iskustvo u uredu HTS-a i teniskih entuzijasta u klubovima pokazali su se kao naš jak adut. Zapravo, možda najbolji pokazatelj koliko smo u tome dobri je činjenica da je HTS-u za ovu godinu odobren maksimalan broj turnira."

Prvi od turnira na rasporedu, a pritom i najjači po rangu (1) bit će u Vrsaru (do 12 godina), s početkom 21. ožujka. U istom tjednu Veli Lošinj će biti domaćin turnira do 16 godina (rang 3), a na istom mjestu tjedan potom slijedi turnir do 14 godina istog ranga. Od 4. travnja igrat će se u Rijeci (rang 3, do 16), od 11. travnja u Vinkovcima (3, do 14), od 18. travnja u Solinu (3, do 14), od 25. travnja u Zagrebu (2, do 14), a zatim su na rasporedu dva turnira u Čakovcu, oba ranga 2: od 2. svibnja do 12, te od 27. lipnja do 16 godina. Nakon toga domaćini će biti Stobreč od 18. srpnja (2, do 12), Zadar od 5. rujna (3, do 14), Vrsar od 19. rujna (3, do 14), Poreč od 26. rujna (2, do 12) i od 3. listopada (3, do 14), te Split od 17. listopada (2, do 12).

Osim natjecanja Tennis Europe treba istaknuti i šest turnira iz kalendara Međunarodnog teniskog saveza (ITF) do 18 godina, a prvi, ujedno i najjači (rang J1) počet će u Vrsaru 28. ožujka.

FOTO: HTS/Mario Ćužić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!