Nogomet

Bjelica: 'Puno više se pisalo nego što se događalo, dogovorili smo se u sat vremena'

Mihaela Bradovski • srijeda, 16.02.2022.
Bjelica: 'Puno više se pisalo nego što se događalo, dogovorili smo se u sat vremena'
Foto: Pixsell

Kristijan Lovrić novi je igrač Osijeka, a Nenad Bjelica jako je zadovoljan ostvarenim poslom. Dugo se kuhao taj transfer i napokon se ostvario....

Nenad Bjelica na predstavljanju Kristijana Lovrića objasnio je kako je tekao jučerašnji dan i kako je došlo do dogovora.

"Moram se zahvaliti i gospodinu Črnku koji je bio brz i korektan. Brzo smo se dogovorili, u sat vremena, puno više se pisalo nego što se događalo, vjerojatno je i Kristijan bio pod tim dojmom. Ponuda je otišla oko 16 sati, a oko 16:45 smo se dogovorili. Zahvalio bih se gospodinu Črnku. Morao sam u pripremi svega razgovarati prije toga s ljudima u klubu. Iskreno, kada ste me pitali na zadnjoj pressici je li to to za prijelazni rok, potajno sam se nadao da to neće biti sve. U četvrtak smo ponovno pokrenuli tu priču i jučer je realizirano."

Na dočeku Lovriću, ovacije je dobio i Nenad Bjelica.

"Moj odnos s navijačima je bio sjajan i dok sam bio igrač i sada. Važno mi je da budu podrška našim igračima, važna im je, ja sam tu nebitan, igrači su malo osjetljiviji, ja sam tu već dosta prešao. Hvala im na podršci, naravno da mi puno znači."

Dolazak Lovrića velika je stvar, ali Osijek je krpoz povijest već ostvarivao velike transfere.

"Osijek je povijesno velik klub, puno je tu bilo velikih igrača i trenera, ali naravno da uz naše sponzore možemo si sada priuštiti igrača kakvog nismo mogli prije 5-6 godina. Pokazujemo ozbiljnost i racionalnost. Nekad pogodimo, nekad ne, sve naše odluke su u interesu kluba kako bi svakim danom bio sve bolji i jači. Hvala svima koji su pomogli da pokažemo te ambicije."

Lovrić je u nedjelju igrao protiv Dinama i u jednom trenutku činilo se da je teže ozlijeđen. Bjelica je gledao tu utakmicu.

"Nije mi bilo svejedno, u jednom trenutku mi je prošlo kroz glavu da se sve jednostavno ne treba dogoditi. Ali onda smo dobili informaciju da je ozljeda lakša. Žao mi je što neki od onih šuteva nije ušao u gol da nam pomogne u našoj borbi, ali moći će za deset dana opet protiv Dinama."

Ugovor je višegodišnji.

"Ugovor je na četiri i pol godine, vidjet ćemo koliko će trajati i koliko ćemo surađivati, jako smo zadovoljni."

Sudačka komisija ponovno se oglasila nepovoljno po Osijek, ali Bjelica ne želi kritizirati suce.

"Naša snaga je zajedništvo, energija, momčadski duh. Tijekom utakmice naravno pokušavamo izboriti nešto za sebe, ali neka suci rade svoj posao najbolje što znaju. Vjerujem u poštenje i pravdu da će na kraju prvi biti onaj tko zasluži. Moramo s puno poniznosti i dalje raditi, biti fokusirani samo na ono što dolazi. Koncentracija je na prvi trening i utakmicu. Ovim prijelaznim rokom smo još podigli kvalitetu, hoće li biti dovoljno, vrijeme će pokazati."

Sve poteze koje vuče, Bjelica povlači kao da će još dugo godina biti u Osijeku.

"Sve što radim je kao da ću ovdje ostati deset godina. U nedjelju smo imali u prvih 11 osam Hrvata, dva Slovenca i mađarskog reprezentativca. 90 posto našeg kadra su hrvatski nogometaši, oni znaju očekivanja, znaju što je grad Osijek, navijači. Kada gledam druge klubove, tu bude po osam stranaca. Hrvatski igrači su u pravilu najskuplji i najteže ih je dovesti, siguran sam da nam ti igrači mogu dati više. Nismo doveli legiju stranaca i igrače koji dođu i odu. Želim biti pozitivan i optimist, ali nogomet je čudna biljka koja donosi preokrete, ja sam sretan tu, obitelj je sretna, čast mi je da imamo ovakve igrače. Zajedno idemo korak po korak. Nisam čovjek velikih obećanja, više ih volim ispuniti."

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Hajduk 57:4+311
3Rijeka 410:0+1010
4Šibenik 56:609
5Istra 1961 54:11-77
6Varaždin 43:2+15
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 43:8-52
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Hajduk 57:4+311
3Rijeka 410:0+1010
4Šibenik 56:609
5Istra 1961 54:11-77
6Varaždin 43:2+15
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 43:8-52
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!