Liga prvaka, nokaut faza, Osmina finala - prve utakmice, 16.02.2022, 21:00 h, Wals-Siezenheim
Suci: Michael Oliver, Stuart Burt, Simon Bennett (Engleska)
Salzburg
Salzburg
Chikwubuike Adamu 21'
1:1(1:0) Bayern
Kingsley Coman 90'
Bayern

Bayern golom u 90. minuti izbjegao poraz u Salzburgu

Jan Šneler • srijeda, 16.02.2022.
Bayern golom u 90. minuti izbjegao poraz u Salzburgu

Malo je nedostajalo Salzburgu za pobjedu protiv Bayerna. Odigrali su Austrijanci sjajnu utakmicu i stvorili Bayernu puno problema, vodili do 90. minute, a onda je Kingsley Coman zabio za konačnih 1:1...

Salzburg
Bayern
Salzburg
Bayern
18
Philipp Kohn
43
Rasmus Kristensen
22
Oumar Solet
39
Maximilian Wober
17
Andreas Ulmer
7
Nicolas Capaldo
19
Mohamed Camara
13
Nicolas Seiwald
(do 80')
11
Brendan Aaronson
77
Noah Okafor
(do 12')
27
Karim Adeyemi
(do 87')
Pričuvni igrači
9
Chikwubuike Adamu
12'
21
Luka Sučić
80'
14
Maurits Kjaergaard
87'
Trener
Matthias Jaissle
26
Sven Ulreich
5
Benjamin Pavard
4
Niklas Süle
21
Lucas Hernandez
7
Serge Gnabry
(do 78')
6
Joshua Kimmich
24
Corentin Tolisso
(do 82')
11
Kingsley Coman
25
Thomas Müller
10
Leroy Sane
9
Robert Lewandowski
Pričuvni igrači
13
Maxim Choupo-Moting
78'
18
Marcel Sabitzer
82'
 
Trener
Julian Nagelsmann

U susretu osmine finala Lige prvaka, Red Bull Salzburg bio je na pragu velikog iznenađenja. Iako je austrijska momčad odigrala hrabru i na trenutke sjajnu utakmicu, Bayern se izvukao u posljednjim minutama i upisao remi u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Susret je počeo vrlo otvoreno s obje strane, a domaća momčad već je u 12. minuti ostala bez važnog igrača. Iz igre je morao izaći Noah Okafor, a umjesto njega u igru je ušao Chikwubuike Adamu koji se nešto kasnije prometnuo u prvu violinu Salzburga.

Točno devet minuta kasnije, sjajno se Adamu oslobodio, pucao vrlo precizno i matirao Svena Urleicha za vodstvo domaćeg sastava. Nije Salzburg bio nimalo preplašen favoriziranog Bayerna te je nastavio sa hrabrom igrom.

Jasno, niti Bayern nije stajao besposlen i u 30. minutu veliku šansu imao je Leroy Sane, no njegov udarac s ruba šesnaesterca otišao je pored gola. Do kraja prvog dijela bilo je još nekoliko prilika sa svake strane, ali rezultat se više nije mijenjao.

U nastavku susreta ritam igre malo je pao, ali Salzburg je i dalje djelovao uvjerljivo te je izgledao na trenutke kao što inače izgleda Bayern. U 49. minuti Nicolas Seiwald je okušao udarac, ali Urleich je bio na mjestu.

Dosta posla imao je i Philipp Kohn. U drugoj fazi nastavka, Bavarci su sve više pritiskali, tražili izjednačenje, ali vratar Salzburga bio je na pravom mjestu. Pokušavali su Kingsley Coman i Serge Gnabry, ali Kohn je bio uspješniji.

Priliku da odu na dva pogotka razlike domaći su imali u 80. minuti. Karim Adeyemi sjajno se snašao, izašao pred Urleicha, ali nije uspio matirati gostujućeg vratara. Da je tada Salzburg otišao na 2:0, pitanje je kako bi završio susret, ali i kako bi izgledao uzvrat.

Ovako se dogodilo ono što se često događa u nogometu, a to je da se promašaji kažnjavaju. U 90. minuti, Thomas Muller glavom šalje loptu prema Comanu koji lakoćom pogađa za 1:1. Bayern se tako izvukao, iako je samo deset minuta ranije mogao imati veći rezultatski minus. Salzburg može biti ponosan na svoj pristup i igru, ali svjestan kako su propustili priliku matirati veliki Bayern.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Sporting0:5Manchester City
PSG1:0Real Madrid
Salzburg1:1Bayern
Inter0:2Liverpool
Chelsea2:0Lille
Villarreal1:1Juventus
Atlético Madrid1:1Manchester United
Benfica2:2Ajax

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!