Košarka

Pistonsi i Blazersi iznenadili, Nuggetsi sa sirenom u San Franciscu

Branimir Korać • četvrtak, 17.02.2022.
Pistonsi i Blazersi iznenadili, Nuggetsi sa sirenom u San Franciscu

Bogat je bio noćašnji program u NBA ligi. Većina momčadi bila je u akciji, a iznenađenja nije izostajalo. Prvenstveno su ih kreirali Detroit Pistonsi i Portland Trail Blazersi...

Iznenađenje su priredili Detroit Pistonsi koji su u gostima slavili protiv Boston Celticsa. Pistonsi su stigli tek do 13. ovosezonske pobjede i to na teškom gostovanju sa 112:111. Za pobjedu je pogodio 20 sekundi prije kraja Jerami Grant, imali su Celticsi do kraja dva napada za pobjedu, ali prvo je Stewart zaustavio Browna, a onda je Tatum promašio.

Grant je predvodio Pistonse s 24 poena, a po 20 poena dodali su Saddiq Bey (11 skokova) i Cade Cunningham (osam skokova). Kod Celticsa Jaylen Brown je završio s 31 poenom.

Nakon serije poraza, Netsi su povezali dvije pobjede, a do druge su došli velikim preokretom kod Knicksa. Knicksi su imali 28 poena prednosti u prvom poluvremenu, ali su se opustili, nisu zadržali kvalitetu igre iz prvog dijela i upisali su poraz.

Cam Thomas s klupe je ubacio 21 poen, a Seth Curry dodao je 20 poena uz šest asistencija. Kod Knicksa Julius Randle je ubacio 31 poen uz deset skokova.

Phoenix Sunsi su stigli do sedme uzastopne pobjede, a ovaj put to su učinili bez Chrisa Paula. Paul je u drugoj četvrtini zaradio ozljedu palca prilikom šuta, suci taj dodir nisu vidjeli kao prekršaj, a onda je došlo do prigovora, bliskog kontakta sa sucem i Paul je uz sve to i isključen. Bez obzira na to Sunsi su uspjeli izvući pobjedu protiv Rocketsa, okrenuli su rezultat i slavili sa 124:121.

Prvo ime domaćina bio je Devin Booker s 24 poena i osam asistencija, a Deandre Ayton ubacio je 23 poena uz devet skokova. Kod poraženih Dennis Schröder ubacio je 23 poena uz devet asistencija, a Jae'Sean Tate 22 poena uz deset skokova.

Koš protivnika i dalje zatrpava nemilice DeMar DeRozan koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu i predvodio Bullse do pobjede protiv Kingsa. Možda se očekivala lakša pobjeda, ali Bullsima je najvažnije da je izbjegnut bilo kakav kiks.

DeRozan je ubacio 38 poena uz šest skokova, Coby White dodao je 31 poen i šest asistencija, a Nikola Vučević 21 poen i deset skokova. Sve su odradili starteri, Bullsi su s klupe dobili tek osam poena. Kod Kingsa De'Aaron Fox ubacio je 33 poena uz devet asistencija, a Domantas Sabonis 22 poena uz 12 skokova.

Raptorsi su odnijeli pobjedu s gostovanja kod Minnesote sa 103:91. Odluka je pala u zadnjoj dionici gdje su Timberwolvesi pali i nisu više pronašli rješenje za napad Raptorsa koji je odrađivao dobar posao u završnici.

Gary Trent završio je s 30 poena, a Pascal Siakam dodao je 17 poena, devet skokova i devet asistencija. Kod poraženih Karl-Anthony Towns upisao je 24 poena i 11 skokova.

Portland Trail Blazersi nastavljaju redati iznenađenja. I noćas su slavili u susretu u kojem ih nitko nije vidio kao pobjednika, u gostima su bili bolji od Memphis Grizzliesa kojima nije pomogla niti velika večer Ja Moranta.

Jusuf Nurkić odigrao je sjajnu utakmicu s 32 poena i osam skokova, Anfernee Simons dodao je 31 poen i šest skokova, a Josh Hart 22 poena i sedam skokova. Kod domaćina Morant je ubacio 44 poena, a s linije slobodnih bacanja šutirao je čak 25 puta.

Drama u San Franciscu, Denver Nuggetsi slavili su ubačajem Montea Morrisa koji je pogodio tricu sa sirenom za 117:116. Velika pobjeda za Nuggetse i drugi vezani poraz za Warriorse koji ipak sve više gube korak sa Sunsima.

Nikola Jokić odigrao je još jednu veliku utakmicu s 35 poena, 17 skokova i osam asistencija, a Bryn Forbes dodao je 22 poena. Kod domaćina Stephen Curry ubacio je 25 poena uz šest asistencija.

NBA:
Boston Celtics - Detroit Pistons 111:112
New York Knicks - Brooklyn Nets 106:111
Phoenix Suns - Houston Rockets 124:121
Chicago Bulls - Sacramento Kings 125:118
Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 91:103
Orlando Magic - Atlanta Hawks 109:130
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 119:123
Indiana Pacers - Washington Wizards 113:108
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 106:114
Golden State Warriors - Denver Nuggets 116:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!