Nogomet

Porto i Atalanta preokretom, samo remi Leipzigu i Barceloni, Rangersi šokirali Borussiju

Branimir Korać • petak, 18.02.2022.
Porto i Atalanta preokretom, samo remi Leipzigu i Barceloni, Rangersi šokirali Borussiju

Uz dvoboj između Seville i Dinama odigrano je još sedam susreta šesnaestine finala Europske lige pri čemu nije nedostajalo iznenađenja...

Porto je preokretom, ali potpuno zasluženo slavio protiv Lazija s 2:1. Puno opasniji domaćin stvorio je još niz prilika i mogao je i trebao uvjerljivije slaviti. Lazio je odlično krenuo i poveo golom Mattije Zaccagnija da bi do kraja prvog dijela Toni Martinez pogodio za poravnanje. Odmah na početku drugog dijela isti igrač pogađa za preokret i pokazat će se konačnih 2:1. Toma Bašić ušao je u 84. minuti umjesto Luisa Alberta.

Fantastičan rezultat ostvario je Šerif koji je s 2:0 bio bolji od Brage. Šerif igra povijesnu sezonu, a poveo je u 43. minuti golom Sebastiena Thilla iz kaznenog udarca da bi Adama Traore u drugom dijelu postavio konačnih 2:0.

Pobjedu 2:1 izborila je Atalanta koja je okrenula rezultat protiv Olympiakosa. Grci su poveli golom Tiquinha Soaresa, ali u drugom dijelu u dvije minute razmaka Berat Djimsiti radi preokret i donosi pobjedu Atalanti. Mario Pašalić odradio je cijelu utakmicu.

S razlogom mogu biti nezadovoljni u Zenitu koji je poražen kod kuće od Betisa s 3:2. Dejan Lovren preskočio je ovu utakmicu zbog ozljede, a obrana Zenita bila je vrlo nesigurna. Brzo je Betis poveo s 2:0 golovima Guida Rodrigueza i Williana Josea, no Dzjuba i Malcom vraćaju Zenit. Ipak, na odmor se odlazi uz vodstvo Betisa zahvaljujući golu Guardada. U prvom dijelu golijada i pet pogodaka, u drugom ništa. S tim su zadovoljniji bili gosti koji tako odnose prednost na svoju stranu.

Nevjerojatno kako se Real Sociedad spasio od poraza u Leipzigu. Domaćin je imao čak 20 udaraca na gol, a Baski samo tri, no bez obzira na to Leipzig nije slavio. Robin Le Normand i Mikel Oyarzabal dovodili su goste u vodstvo, a dva puta se Leipzig vraćao preko Christophera Nkunkua i Emila Forsberga. Joško Gvardiol igrao je cijelu utakmicu.

Barcelona i Napoli remizirali su 1:1 čime Napoli može biti zadovoljan s obzirom na količinu prilika koju je Barcelona stvorila. Napolitanci su poveli nakon pola sata igre pogotkom Piotra Zielinskog, a u 59. minuti Ferran Torres iz mekanog penala poravnava.

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Rangersi protiv Borussije Dortmund koju su u gostima svladali s 4:2. Rangersi su u završnici prvog dijela poveli s 2:0 golovima Taverniera i Morelosa da bi odmah na startu drugog dijela Lundstram povisio na 3:0. Do kraja susreta još je pomogao autogolom Zagadou, a Bellingham i Guerreiro ostavili su kakvu-takvu nadu domaćinu. Borna Barišić igrao je svih 90 minuta.

Europska liga, šesnaestina finala:
Porto - Lazio 2:1
Šerif - Braga 2:0
Atalanta - Olympiakos 2:1
Zenit - Real Betis 2:3
RB Leipzig - Real Sociedad 2:2
Barcelona - Napoli 1:1
Borussia Dortmund - Rangers 2:4

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Barcelona1:1Napoli
Borussia D.2:4FC Rangers
Šerif Tiraspol2:0Braga
Zenit2:3Real Betis
Atalanta2:1Olympiakos
Porto2:1Lazio
RB Leipzig2:2Real Sociedad
Sevilla3:1Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!