Ostali sportovi

Rusi u raspucavanju bolji od Švedske, u finalu igraju protiv Finske

Branimir Korać • petak, 18.02.2022.
Rusi u raspucavanju bolji od Švedske, u finalu igraju protiv Finske

Finska je saznala protivnika u finalu hokejskog turnira na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Rusija je u polufinalu bila bolja od Švedske u raspucavanju...

Očekivano kvalitetan i neizvjestan dvoboj odigrali su Rusija i Švedska, a Rusi su na kraju ipak bili uspješniji. Pobjednika nije bilo niti nakon produžetaka pa se krenulo u raspucavanje gdje je Rusija slavila u osmoj seriji.

Susret je u globalu bio potpuno ravnopravan, svaka reprezentacija imala je svoje bolje trenutke i bilo je pravedno što nitko nije u 60 minuta stigao do pobjede.

Rusi su poveli u 15. sekundi druge dionice, puno bolje su izašli iz svlačionice i pogotkom Antona Slepiševa došli su do prednosti.

Vodstvo su održavali sve do 47. minute kada se Švedska vraća golom Antona Landera, nekadašnjeg suigrača Slepiševa iz Edmonton Oilersa.

Do kraja susreta, ali i produžetaka pogodaka nije bilo i uslijedilo je raspucavanje. Švedska je tu bila na pragu pobjede, ali u petoj seriji Jegor Jakovljev pogađa za 2:2 i nastavlja raspucavanje. Na novi pogodak čekalo se do osme serije kada je precizan bio mladi Arseni Gricjuk i odveo Rusiju u finale.

Branitelj naslova tako ide u borbu za treće mjesto protiv Slovačke, a Rusija će u finalu igrati protiv Finske.

Polufinale:
ROC - Švedska 3:2 penali (1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!