Ostali sportovi

Finska potpuno zasluženo do pobjede protiv Rusije i svog prvog olimpijskog zlata

Branimir Korać • nedjelja, 20.02.2022.
Finska potpuno zasluženo do pobjede protiv Rusije i svog prvog olimpijskog zlata

Hokejaši Finske odradili su sjajan olimpijski turnir. Začinili su ga nastupom u finalu i velikom 2:1 pobjedom protiv Rusije...

Finska je jedina reprezentacija koja na ovim Olimpijskim igrama nije upisala nijedan poraz i samim time zasluženost osvajanja zlata je potpuna. Finci su i u finalu bili bolji protivnik, svladali su Rusiju s 2:1 i tako došli do povijesnog prvog zlata.

Jedini meč na cijelim Igrama koji nisu riješili u 60 minuta bio je onaj u skupini protiv Švedske gdje su gubili 0:3 pa slavili u produžetku s 4:3. U svim ostalim susretima slavili su u regularnom dijelu te su redom pobjeđivali Slovačku, Latviju, Švicarsku, još jednom Slovačku i Rusiju.

U finalu su lošije krenuli i Rusija je prva došla do pogotka i to preko Mihaila Grigorenka u osmoj minuti susreta

Međutim Finci su imali spreman odgovor i početkom druge dionice poravnali su preko braniča Omska Villea Pokke.

U zadnju dionicu ušlo se s poravnatih 1:1, ali odmah, već u prvoj minuti, Finska dolazi do prednosti pogotkom napadača iz Jokerita Hannesa Bjorninena.

Do kraja susreta Rusi su pritiskali i na sve načine pokušavali doći do poravnanja, ali finska obrana odlično se držala i odbijala sve te napade.

Kada u zadnjim sekundama pokušaj Grigorenka nije prošao, bilo je jasno tko uzima zlato i moglo je krenuti veliko slavlje kompletne finske reprezentacije uz tužne poglede Rusa koji su bili svjesni kako su ipak drugi najbolji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!