Nogomet

Tuchel: 'Postoji logičan razlog zašto se Lille muči, a protiv nas neće imati što izgubiti'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.02.2022.
Tuchel: 'Postoji logičan razlog zašto se Lille muči, a protiv nas neće imati što izgubiti'

U utorak Chelsea u Londonu hvati što kvalitetniji rezultat uoči uzvrata protiv Lillea u osmini finala Lige prvaka. Tuchelova momčad u ovu utakmicu ulazi kao favorit, ali s oprezom...

Chelsea u prvom susretu osmine finala Lige prvaka dočekuje Lille, a Thomas Tuchel smatra kako postoje pobjektivni razlozi zasšto se Lille muči ove sezone.

"Muče se, ali imaju logičan razlog. Mislim da su imali sjajnog trenera i fantastične igrače, bili su vrlo konkurentni kada sam bio u Parizu. Osjećali ste da je ovo jaka momčad i da je teško igrati na svom stadionu. Kvaliteta trenera je bila izuzetna i činilo se da imaju priliku stalno se boriti za plasman u Ligu prvaka. Prošle sezone su postali prvaci, što je strašno teško u Francuskoj. Nakon toga su izgubili igrače i trenera tako da je došlo do velike promjene. Ako je promjena tako velika, treba vam vremena da se stvari poslože, a sada su izgubili još jednog ključnog igrača u Ikoneu", ističe Tuchel.

Bez obzira na sve, ne očekuje jednostavnu utakmicu i smatra kako Lilleu odgovara takva uloga autsajdera.

"Svi znamo koliko je francuski nogomet fizički težak, prema naprijed su vrlo brzi i nemaju problema upustiti su u igru jedan na jedan. Uvijek su prijetnja u kontranapadima, vrlo disciplinirani na lopti. Imaju priliku igrati ovu utakmicu kao autsajderi, u mentalitetu im je da nemaju ništa za izgubiti. Pripremit ćemo našu momčad kao i uvijek, a onda se nadamo da ćemo odigrati pravu natjecateljsku utakmicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!