Nogomet

Kopić: 'Imamo dovoljan broj igrača, svi koji dobiju priliku reagirat će na pravi način'

Mihaela Bradovski • utorak, 22.02.2022.
Kopić: 'Imamo dovoljan broj igrača, svi koji dobiju priliku reagirat će na pravi način'
Foto: Pixsell

Unatoč velikim problemima s izostancima, Željko Kopić uvjeren je u dobar nastup Dinama protiv Seville, te kvalitetan rezultat...

Dinamo se priprema za susret sa Sevillom u koji ulazi s minusom 1:3 iz prve utaklmice. Željko Kopić zadovoljan je kako je izgledalo u Sevilli i žali što nije još koja prilika iskorištena.

"Sevilla je momčad koja spada u sam vrh europskog nogometa po svojoj kvaliteti, ali odigrali smo dobru utakmicu i pokazali da imaju određene slabosti u igri. Mogli smo iskoristiti još bolje neke situacije, u konačnici imamo taj rezultat koji imamo i okrećemo se uzvratu", kaže Kopić za HRT i dodaje:

"Sada raspolažemo s još većim brojem informacija i jasnom idejom kako im se želimo suprotstaviti. Igramo na domaćem terenu, izostanak nekih igrača iskoristit će drugi igrači koji će dobiti priliku. Nastojat ćemo postaviti se s pravim gardom, s pravom energijom i napraviti sve da usmjerimo utakmicu u onaj tijek gdje mi želimo."

Dinamo u ovaj susret ulazi oslabljen neigranjem Ademija, Ivanušeca, Perića, a vjerojatno i Andrića i Theophile-Catherinea.

"Dino Perić je zajedno s Franjićem igrač koji nam jako dobro može pokriti poziciju lijevog stopera, a Ivanušec i Ademi su nosioci kvalitete ove momčadi, srce našeg veznog reda. Sigurno da izostanak takvih igrača nije dobar za nas. Ipak u svlačionici imamo dovoljan broj igrača, imamo ih koji su manje igrali, kvalitetno rade, posvećeni su treningu i čekaju svoju priliku tako da vjerujem da svi koji dobiju priliku da će reagirati na pravi način."

Kopić je zadovoljan kako mu momčad izgleda i vjeruje da su igrači puni samopouzdanja.

"Zadnje vrijeme igramo dobar nogomet i ostvarivali smo kvalitetne rezultate. Dinamo je i prijašnjih sezona pokazao da može igrati protiv najboljih europskih ekipa. Dečki su puni samopouzdanja i uvjereni da možemo odigrati dobru utakmicu. Prije svega moramo igrati pametno, ne smijemo zanemariti Sevilline jake strane. Uz pametnu, kvalitetnu, discipliniranu igru s puno energije i motiva možemo doći do kvalitetnog rezultata."

Kopić je prokomentirao i loš rezultat protiv Lokomotive gdje Dinamo nijue odradio dobar posao.

"Protiv Lokomotive smo ušli s namjerom da je dobijemo i neriješeno nije dobar rezultat. Isto tako i mi nakon europskih iskušenja znamo imati lošiji dan, postoji emocionalna potrošnja i energetsko pražnjenje. Znali smo da će biti zahtjevna utakmica za nas. U svlačionici smo razgovarali o utakmici i imamo jasnu sliku zašto se to dogodilo. Okrećemo se Sevilli i vjerujem da ćemo biti dobri."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!