Nogomet

Kopić: 'Petković je svjestan da ne igra dobro, pokušava raditi na sebi, nije mu lako'

Branimir Korać • srijeda, 23.02.2022.
Kopić: 'Petković je svjestan da ne igra dobro, pokušava raditi na sebi, nije mu lako'
Foto: Pixsell

Dinamo je spreman za dvoboj protiv Seville, spreman koliko to može biti. Ne može računati na neke bitne igrače i to će svakako biti problem...

Željko Kopić izdiktirao je tko neće konkurirati za nastup i vijest već tu nisu dobre. Neki od važnih aduta morat će propustiti ovu utakmicu.

"Očekuje nas velika utakmica protiv jakog protivnika. Za ovu utakmicu sigurno nema Perića, Ivanušeca, Ademija, Lauritsena i Andrića. Svi ostali su motivirani i želimo kvalitetan rezultat. Interes je velik, karte rasprodane i nadamo se da će to biti velik vjetar u leđa i poticaj za pravu utakmicu."

Lauritsen se ne osjeća dobro, nije bio dobro niti u Sevilli.

"Lauritsen se još u Sevilli nije dobro osjećao, niti protiv Lokomotive nije bio dobro, ali htio je igrati. On je takav karakter, trebat će mu još par dana da se oporavi."

Kopić je svjestan da Petković nije u formi, a svjestan je i Bruno.

"Bruno je svjestan da ne igra dobro, pokušava raditi na sebi, nije mu lako. Svakoga bi tolika količina kritika pogodila. Klubu je dao jako puno, svi smo mu podrška, vjerujemo u njega i da će izaći iz svega toga. Svjestan je svega i zna da se ne može živjeti od prošlosti, napravit će sve da bude u izdanju kakvom nam treba."

Kopić ne namjerava odstupiti od svog stila igre.

"Svaki trener ima svoje viđenje igre, neke stvari nije normalno stalno mijenjati. Odlučili smo se za proaktivan nogomet koji je zahtjevan iz svakog aspekta i puno troši. Tako smo igrali i u Sevilli, ta utakmica je po svim parametrima bila na najvišem europskom nivou. Bio sam prezadovoljan s puno toga i nemam namjeru odstupiti s tog puta. Probat ćemo doći do naših situacija iako Sevilla ima veliku kvalitetu i nije lako igrati protiv takve ekipe."

Dinamo u Europi ima težak posao i to mu otežabva situaciju i u HNL-u gdje je potrebno u kratkom roku se regenerirati.

"Za hrvatski nogomet ovo je sjajna situacija, svi smo to godinama prizivali. To je motivirajuće i za nas i za cijeli klub. S asprekta potrošnje u Europu to je otežavajući faktor jer u četvrtak moraš igrati na najvišoj razini u Europi pa se u tri dana oporaviti za težak domaći ispit. Vidjelo se to i protiv Lokomotive, nismo bili pravi i sve kritike su bile opravdane. Tako je bilo i Sevilli protiv Espanyola, Inter je izgubio, Rangers nakon pobjede protiv Borussije ne pobijedi u prvenstvu, niti City nije dobio. S te strane nam otežava, ali sa strane prvenstva je jako dobro za hrvatski nogomet."

Izostanak Ivanušeca i Ademija je veliki hendikep, a Emreli još uvijek nije dovoljno spreman.

"Ivanušec i Ademi su jako kvalitetni i svaki trener ima svoju viziju igre, što ti je bitno u načinu, mehanizmima, ali to ne znači da mi bez njih nemamo kvalitetu. Svi su igrači tu jer su kvalitetni. To su sve igrači Dinama i zaslužuju priliku, no isto tako postoji i unutar svega idealnih 11 gdje Ivanušec i Ademi i jesu kao nosioci kvalitete i energije. Uvijek sam govorio da u ove igrače vjerujem, tu je i dosta mladih igrača koji će također dobiti priliku. Emreli je došao nakon dugog perioda bez treninga, sada je u treningu, u Sevilli je malo igrao i vidjelo se da još nije u pravoj formi. Ima kvalitetu i polako ćemo ga dizati te se nadamo da će nam brzo donositi nešto i na terenu."

Kopić se osvrnuo i na brojne analize koje se rade nakon utakmica i s njima se ne slaže.

"Kažu neki bilo bi bolje da si podigao jednog igrača iz obrane i dobio jednog više u sredini ili da si jednog spustio iz napada i opet dobio igrača više. Mislim da su u pitanju paušalne procjene koje se ne temelje na analitici i kvalitetnoj analizi. Ako pričamo o Sevilli znam koje su joj dobre, a koje loše strane i razumijem novinare koji dođu pogledaju utakmicu i kažzu bilo je dobro ili nije dobro. To je i logično, nije vaš posao da analizirate utakmice. Ali kada slušam stručne komentatore i nogometne analitičare pa komentiraju te neke stvari, to je u nekim situacijama više populizam i samopromocija. Mi smo u odličnom nizu i igramo dobru utakmicu u Sevilli i onda kaže još samo da si to promijenio, to bi bila dobtna kombinacija. Meni je to sulud način razmišljanja. Znam koje su naše dobre i loše strane, analiziramo i protivnika, radimo što mislimo da je najbolje."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!