Rukomet

Ključna utakmica za hrvatskog prvaka: 'Moguće i izravna odluka o putniku u osminu finala'

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.02.2022.
Ključna utakmica za hrvatskog prvaka: 'Moguće i izravna odluka o putniku u osminu finala'
Foto: Pixsell

U 12. kolu rukometne Lige prvaka PPD Zagreb gostuje kod Vardara i svjestan je da pobjedom može napraviti ogroman korak prema prolasku u osminu finala. Susret u Skoplju na rasporedu je večeras od 20:45 sati...

Pred rukometašima PPD Zagreba je možda i utakmica odluke u borbi za prolazak u nokaut fazu Lige prvaka. Isto vrijedi i za Vardar, a važnosti utakmice svjestan je kapetan David Mandić.

"Nakon pobjede protiv Szegeda slijedi nam gostovanje u Skoplju. Jako važna utakmica i za nas, ali i za Vardar zato što direktno može odlučiti o prolasku u osminu finala. Sigurno će biti jako teška utakmica, no ako odigramo dobro utakmicu, prvenstveno obrambeno kao i protiv Szegeda, imat ćemo velike šanse. Pripremili smo se za Vardar, gledali kako igraju, čeka nas još trening u Skoplju i kratka analiza te vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu", istaknuo je Mandić, a prenosi klupska stranica.

U prvoj utakmici protiv Vardara u Zagrebu, vrlo dobro branio je Dino Slavić od kojeg se očekuje dobar nastup i u Skoplju. To bi bio veliki korak prema pobjedi.

"Očekujem jako tešku utakmicu kao što je bila ona u Zagrebu u prosincu. Oni su u međuvremenu promijenili trenera što je vjerojatno bila pozitivna šok terapija s obzirom da su pobijedili Montpellier u gostima. Imaju zaista vanserijske igrače, no mi se pripremamo najbolje što možemo. Ja se nadam i zaista vjerujem da možemo uzeti da dva boda koja bi nam jako pomogla za odlazak u sljedeću fazu Lige prvaka."

Pobjedničku taktičku mora pripremiti Ivica Obrvan koji se dobro pripremio za Vardar i zna što ga očekuje.

"Jako važna utakmica s Vardarom na vrućem terenu i pred puno njihovih navijača. Dobro poznajemo igrače, no s promjenom trenera došlo je i do promjene načina igre što smo i analizirali proteklo vrijeme. Na krilima ove velike pobjede protiv Szegeda i samopouzdanjem koje su igrači dobili očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i pokušati pobjediti Vardar na njihovom terenu što će biti vrlo težak zadatak. No, mi smo ove godine pokazali da možemo odigrati jako dobre utakmice u gostima te sam optimist što se tiče stanja naše ekipe. Tako da ako budemo u pravom pristupu, uz dobar dan nekolicine igrača te podršku cijelog kolektiva i golmana, možemo tražiti pozitivan rezultat."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!