Nogomet

Legendarni francuski veznjak novi izbornik reprezentacije Kosova

Branimir Korać • srijeda, 23.02.2022.
Legendarni francuski veznjak novi izbornik reprezentacije Kosova
Foto: Pixsell

Nakon što je dva mjeseca bio bez izbornika, Kosovo je pronašlo stručnjaka koji će ga voditi u budućnosti. Na klupu dolazi legendarni francuski veznjak Alain Giresse...

Krajem prošle godine Švicarac Bernard Challandes dobio je otkaz i napustio je klupu Kosova i sve do danas trajala je potraga za novim izbornikom. Ona je završena dovođenjem na klupu Alaina Giressea.

"Želim s ovom reprezentacijom stvoriti pravi kolektiv koji će se jednako boriti bez obzira bila to lagana ili teška utakmica", poručio je Giresse na predstavljanju.

Predsjednik Nogometnog saveza Kosova, Agim Ademi, istaknuo je kako je bilo gotovo 40 ponuda za novog izbornika, ali odluka je pala na Giressea.

Giresse je imao fantastičnu igračku karijeru, a trenersku je započeo 1995. godine te već ima i bogato izborničko iskustvo.

Kao klupski trener radio je u Toulouseu, PSG-u i FAR Rabatu, a od 2004. godine radi isključivo kao izbornik. Dosad je vodio reprezentacije Gruzije, Gabona, Malija, Senegala i Tunisa, a zadnje skoro tri godine bio je bez angažmana.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!