Nogomet

Lopetegui: 'Dinamo ima dosta igrača koji bi bez problema mogli igrati u bilo kojoj ligi na svijetu'

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.02.2022.
Lopetegui: 'Dinamo ima dosta igrača koji bi bez problema mogli igrati u bilo kojoj ligi na svijetu'
Foto: Pixsell

Trener Seville Julen Lopetegui uz puno opreza prilazi sutrašnjem dvoboju protiv Dinama na Maksimiru, uvjeren kako ga čeka jako težak posao...

Julen Lopetegui odradio je domaću zadaću i spreman je za ono što ga očekuje sutra na Maksimiru. Poznato mu je otkud prijeti opasnost, a jako dobro zna i za Dinamove prošle rezultate s naglaskom na dvoboj protiv Tottenhama.

"Poznat mi je Oršić, ali znamo da je cijela ekipa opasna, tu su i Petković, Jurić, Emreli. Znamo kako igra Dinamo, ali imamo jasnu ideju kako trebamo igrati. Dinamo je u Sevilli pokazao kako je kvalitetan i rezultat je bio malo nerealan u odnosu na prikazano. Sutra očekujemo još težu utakmicu."

Lopetegui očeuje otvoren i agresivan Dinamo.

"Ideja Dinamove igre je da uvijek ide na pobjedu, izlazi visoko i traži loptu. Intenzitet i agresivnost bit će još veći obzirom na rezultat. Mi ćemo se koncentrirati na sebe i ako uspijemo odigrati kako smo zamislili, vjerujemo da ćemo uspjeti iskontrolirati utakmicu."

Upit o usporedbi toga što je Sevilla druga u Španjolskoj, a Dinamo prvi u Hrvatskoj ne smatra posebno relevantnim.

"Nije pametno raditi takav tip usporedbi jer Dinamo već godinama igra Europu i ima to iskustvo. Sutra igraju dvije jako dobre ekipe, a Dinamo ima dosta reprezentativaca i igrača koji bi bez problema mogli igrati u bilo kojoj ligi na svijetu."

Jules Kounde nije u posebno dobroj formi, ali Lopetegui očekuje kako će polako rasti.

"Kounde je mlad igrač koji prolazi kroz komplikacije zbog sitnih ozljeda, ali sve je to dio karijere. Za njegov razvoj je dobro da prođe kroz to i da se može nositi s tim. Nadam se da to polako ide prema svome kraju i očekujemo da će biti bolji do kraja sezone."

Važnu ulogu u njegovim planovima ima Ivan Rakitić.

"Rakitić jako dobro poznaje Dinamo, njegovo iskustvo puno nam pomaže. Na terenu će imati istu ulogu kao i svi ostali igrači, morat će dati sve od sebe kako bi došli do cilja, a to će biti jako komplicirano."

U ovom susretu neće biti Anthonyja Martiala, a Lopetegui nije htio posebno komentirati veliki derbi protiv Betisa koji slijedi za vikend.

"Martiala nema i to je tako, fokus je na onima koji su tu. Najbitnija utakmica je ona koja se igra sutra, a o sljedećoj će se razmišljati nakon nje."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!