Tenis

Kontaveit i dalje drži visoku razinu, kraj za Mertens, Krejčikovu, Pegulu, Badosu...

Mihaela Bradovski • srijeda, 23.02.2022.
Kontaveit i dalje drži visoku razinu, kraj za Mertens, Krejčikovu, Pegulu, Badosu...

Osmina finala u Dohi donijela je dosta iznenađenja. Oprostili smo se od druge i treće nositeljice koje su upisale neočekivane poraze...

Četvrta igračica svijeta Paula Badosa poražena je u osmini finala od Amerikanke Cori Gauff. Gauff je slavila u dva seta sa 6:2, 6:3. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, Gauff je u prvom glatko poražena, ali ovaj put je uzvratila za poraz u tom susretu.

U sjajnoj formi igra Estonka Anett Kontaveit koja je prošla i Belgijku Mertens. Kontaveit je upisala pobjedu u tri seta, prespavala je drugi set, ali u prvom i trećem je dominirala te na kraju očekivano slavila.

Jako dobru formu potvrdila je i Jelena Ostapenko koja je održala lekciju trećoj igračici svijeta Barbori Krejčikovoj. Ostapenko je izgubila na Australian Openu od Krejčikove, ali nakon toga je igrala polufinale u St. Peterburgu pa osvojila Dubai i sada odlično napreduje u Dohi.

Očekivani prolaz upisala je Ons Jabeur koja je u tri seta slavila protiv Tereze Martincove. Jabeur si je nepotrebno zakomplicirala posao i produžila meč izgubivši drugi set, u trećem je krenula s 0:2, ali nakon toga je sve bilo u njenom znaku.

Jessica Pegula zaustavila je Mariju Sakkari u osmini finala Australian Opena, ali ovdje je bila drugačija priča. Ovdje je Grkinja bila bolja i slavila je u dva seta. U oba seta Pegula je krenula s 2:0 i na kraju oba seta izgubila.

Ekspresna je bila prva nositeljica Arina Sabalenka koja je pregazila Jil Belen Teichmann i prepustila joj je samo tri gema. Sabalenka je za pobjedu potrošila samo 65 minuta i podsjetila je na svoja bolja izdanja.

Jednako uvjerljiva bila je i Iga Swiatek koja je također ispustila samo tri gema protiv Darije Kasatkine. Sva tri gema ispustila je u prvom setu, a drugi je dobila za samo 25 minuta.

A na kraju najuvjerljivija bila je Garbine Muguruza koja je prepustila samo dva gema Amerikanki Madison Brengle i ispratila je iz turnira za samo sat vremena igre.

WTA Doha, osmina finala:
Ons Jabeur (Tunis, 8) - Tereza Martincova (Češka) 6:1, 3:6, 6:3
Iga Swiatek (Poljska, 7) - Daria Kasatkina (Rusija) 6:3, 6:0
Garbine Muguruza (Španjolska, 5) - Madison Brengle (SAD) 6:0, 6:2
Anett Kontaveit (Estonija, 4) - Elise Mertens (Belgija, 16) 6:3, 0:6, 6:2
Jelena Ostapenko (Latvija, 15) - Barbora Krejčikova (Češka, 2) 6:3, 6:2
Maria Sakkari (Grčka, 6) - Jessica Pegula (SAD, 9) 6:4, 7:5
Cori Gauff (SAD, 14) - Paula Badosa (Španjolska, 3) 6:2, 6:3
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 1) - Jil Belen Teichmann (Švicarska) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!