Nogomet

Ukrajinci odgodili nastavak nogometnog prvenstva

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 24.02.2022.
Ukrajinci odgodili nastavak nogometnog prvenstva
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Ovaj vikend trebalo se nastaviti ukrajinsko nogometno prvenstvo, ali povratak lige očekivano odgođen je za mjesec dana zbog ruske invazije na ukrajinski teritorij...

Ukrajinsko nogometno prvenstvo neće biti nastavljeno ovog petka kako je bilo prvotno određeno, a razlog je, dakako, ruska invazija na tu zemlju.

Od petka do ponedjeljka trebale su se odigrati utakmice 19. kola, no predsjednik tamošnjeg saveza Volodimir Zelenskij je izjavio kako se kompletno prvenstvo odgađa na, za sada, najmanje mjesec dana.

Podsjetimo kako je trenutačno vodeća momčad ukrajinske Premier lige Šahtar s 47 bodova. Drugi kijevski Dinamo ima dva boda manje, dok je treći Dnjipro-1 s 40 bodova, najveće iznenađenje prvog dijela sezone.

Dnjipro-1 je momčad koju vodi hrvatski trener Igor Jovićević, koji je od 2017. do 2020. godine vodio zagrebački Dinamo i drugu momčad Dinama, a prije dvije godine je došao u ovaj ukrajinski klub gdje trenutačno igra i hrvatski nogometaš Neven Đurasek, a u prvom dijelu sezone je dres tog kluba nosio i Mario Ćuže.

Također, legenda Šahtara, koji je već osam godina zbog borbi u svojoj regiji i okupacije Krima u izgnanstvu iz Donjecka, i sadašnji sportski direktor je proslavljeni hrvatski reprezentativni kapetan Darijo Srna.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!