Nogomet

Pokrenut val: Poljaci odbili igrati dodatne kvalifikacije protiv Rusije

Mihaela Bradovski • subota, 26.02.2022.
Pokrenut val: Poljaci odbili igrati dodatne kvalifikacije protiv Rusije

24. ožujka trebao bi biti odigran susret dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Rusije i Poljske, no on neće biti odigran. Poljska je odbila igrati protiv Rusije...

Reprezentacija Rusije nije isključena iz Fifinih i Uefinih natjecanja što znači da ima mogućnost nastupa u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ove godine.

Međutim dogodilo se ono što se moglo očekivati, Poljska, protivnik Rusije u dodatnim kvalifikacijama, odbila je igrati taj susret. Sada je sve na Uefi i Fifi koje moraju odlučiti žele li zadržati Rusiju u svojim natjecanjima i riskirati s ovakvim situacijama ili će uslijediti suspenzija.

Predsjednik Poljskog nogometnog saveza priopćio je jutros tu vijest, a pozdravio ju je i najbolji poljski nogometaš Robert Lewandowski.

"Ispravna odluka! Ne mogu zamisliti da igram utakmicu s ruskom reprezentacijom u situaciji kada se nastavlja oružana agresija u Ukrajini. Ruski nogometaši i navijači nisu za to odgovorni, ali ne možemo se pretvarati da se ništa ne događa", poručio je Lewandowski.

Inače i u Europskoj ligi je Spartak iz Moskve koji mora igrati protiv RB Leipziga, a ostaje za vidjeti hoće li i Nijemci odbiti igrati ovaj susret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!