Tenis

Nadal u dva seta do titule u Acapulcu

Matej Kačan • nedjelja, 27.02.2022.
Nadal u dva seta do titule u Acapulcu

Španjolski tenisač Rafael Nadal osvojio je svoju četvrtu titulu u Acapulcu te je tako zaokružio sjajan mjesec na ulasku u novu sezonu...

Kakav početak sezone za Rafaela Nadala. Peti igrač svijeta uspio je u mjesec dana osvojiti dva velik naslova, i to uz dvije pobjede nad novim svjetskim brojem jedan, Daniilom Medvjedevom.

Nakon što ga je svladao u finalu Australian Opena, Nadal je bio bolji i u polufinalu Acapulca. Bilo je to zaista "finale prije finala" pa je pravo finale bila puno lakša prepreka.

Cameron Norrie na svom je puti imao samo Stefanosa Tsitsipasa od nositelja jer Alexander Zverev izbačen je prije mogućeg dvoboja, a Britanac u meču praktički nije imao ni šanse.

U prvom setu Nadal uzima break u jedinoj otvorenoj prilici, za 3:2 i do kraja seta ne dopušta šansu Norrieju za približavanje te koristi prvu set loptu za 6:4.

U drugom setu ipak slabiji servisi, Nadal kreće breakom za 1:0 koji Norrie odmah vraća, a potom Nadal radi još dva i dolazi do 5:2. Bilo je to previše za Britanca koji je uspio vratiti tek jedan, ali Nadal lako slavi a 6:4.

Četvrta je ovo titula u karijeri za Nadala na ovom meksičkom turniru.

ATP Acapulco, finale:
Rafael Nadal (Španjolska, 4) - Cameron Norrie(VB, 6) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!