Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti otputovale na uzvratni dvoboj protiv Stuttgarta

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 28.02.2022.
Odbojkašice Mladosti otputovale na uzvratni dvoboj protiv Stuttgarta
Foto: Pixsell

Odbojkašice Mladosti u ponedjeljak su rano izjutra, oko 6.00 sati, autobusom krenule put Njemačke, gdje u utorak 1. ožujka u 19.00 sati igraju uzvratnu utakmicu Kupa CEV protiv moćne internacionalne ekipe Allianz MTV Stuttgart, koja ima samo sdvije domaće igračice, ali koje i ne percipiraju i igri.

U prvom susretu, prošlu srijedu, mladostašice su poražene 1:3 u svom Domu odbojke, no bila je to sjajna utakmica i još jedna vrhunska partija aktualnih hrvatskih prvakinja koja im daje za pravo da pune vjere u svoje vještine odlaze na revanš.

Iako su u najnezgodnije vrijeme morale odigrati i polufinale Kupa Hrvatske Snježana Ušić, između dva europska susreta, bez vremena za oporavak, i gdje su pomalo neočekivano izgubile od Marine Kaštela s 0:3, propustivši tako priliku da obrane lanjski naslov pobjednica, samopouzdanje im, ističu, nije poljuljano. Taj je poraz očito bio zalog velikom broju jakih utakmica koje su odigrale na četiri fronta, gdje je raspored počesto bio nemilosrdan do te mjere da su imale i po tri susreta tjedno, uz putovanja, naravno, a ona su redovito autobusom.

"Samopouzdanje je i dalje prisutno, svjesne smo mi jako dobro svojih kvaliteta, ali i mana. Mislim da možemo puno naučiti iz poraza i fokusirati se na ono što slijedi, a to je održati prvo mjesto u dmaćoj Superligi i na kraju osvojiti naslov prvakinja Hrvatske", govori dan prije utakmice u Stuttgartu, tijekom puta, organizatorica igre i reprezentativka Klara Perić, kapetanica Mladosti.

Naravno da se ne može izbjeći još pokoja rečenica o porazu u polufinalu Kupa Hrvatske, iako nema puno vremena za tugovanje jer je pred njima novo polufinale, puno jače, u europskom Kupu CEV. Klara Perić tu vrlo iskreno i bez traženja ikakovog alibija za poraz zbori:

"I dalje nam je ostao taj gorak okus nakon izgubljene utakmice polufinala Kupa Hrvatske protiv Marine Kaštela. Protivnička ekipa je odlično odigrala i nadjačala nas u svim odbojkaškim elementima, a mi smo nažalost podbacile i nismo pružile svoju pravu igru. Ali, s obzirom da je gust raspored utakmica, moramo se brzo resetirati dalje i dati svoj maksimum u novoj utakmici protiv Stuttgarta."

Mladostašice su po mnogima neočekivano stigle do polufinala drugog po vrijednosti europskog kupa, gdje primjerice drugo polufinale igra turski velikan Eczacibasi (3:0 protiv Albe Blaj u Rumunjskoj), kojeg trenira novi hrvatski izbornik Ferhat Akbas, neočekivano ali apsolutno zasluženo. Stoga ih ne traba prerano otpisivati, jer, prisjetimo se, i u četvrtfinalu je poljski Lodz bio veliki favorit za prolaz dalje, pa su ih mladostašice ipak nadigrale u dva susreta, gdje je konačnog pobjednika odlučio na kraju zlatni set. Zašto ne i ovoga puta?

"Za sada je jedini fokus da budemo prizemne i damo svoj maksimum u ovoj utakmici, a hoće li to biti dovoljno za zlatni set - nikad se ne zna", rekla je na kraju reprezentativka Mladosti Klara Perić, potvrdivši da su ponovno nekompletne krenule na put, bez prve korektorice Mike Grbavice, koja je ostala kod kuće zbog gnojne angine, te mlade Matee Smoljan.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!