Nogomet

Njemački stručnjak podnio ostavku na mjesto trenera moskovskog Lokomotiva

Mihaela Bradovski • utorak, 01.03.2022.
Njemački stručnjak podnio ostavku na mjesto trenera moskovskog Lokomotiva

Njemački trener Markus Gisdol napustio je klupu Lokomotiva iz Moskve. Nijemac je zbog jasnih razloga podnio ostavku, a Rusi se sada izvlače da su oni njemu uručili otkaz...

Nastavlja se egzodus sportaša i trenera s područja Rusije. Moskovski Lokomotiv ostao je bez trenera, Markus Gisdol, njemački stručnjak, podnio je ostavku.

"Ne mogu nastaviti raditi u zemlji čiji je vođa odgovoran za rat usred Europe. To nije u skladu s mojim vrijednostima, zbog čega sam odmah dao ostavku na mjesto trenera. Ne mogu biti na terenu u Moskvi, trenirati igrače, zahtijevati profesionalizam, a nekoliko kilometara dalje daju se naredbe koje donose veliku patnju cijelom narodu. To je moja osobna odluka i apsolutno sam uvjeren u to", poručio je Gisdol, a prenosi Bild.

Moskovljani se pokušavaju izvući i tvrde kako Gisdol nije podnio ostavku nego da su oni njemu uručili otkaz.

"Markus Gisdol smijenjen je s mjesta glavnog trenera Lokomotiva. Klub i ekipa rade uobičajeno i koncentrirani su na postizanje što boljeg rezultata u nadolazećim utakmicama", stoji u priopćenju Lokomotiva.

Odluka je donesena nakon što su Rusi u potpunosti izopćeni iz nogometnog svijeta i dobili zabranu nastupa. Lokomotiv je, doduše, ranije ispao iz Europe zauzevši posljednje mjesto u svojoj skupini u Europskoj ligi.

Inače, u dresu Lokomotiva nastupa i Tin Jedvaj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava02.03.2022. u 05:52
    Gulag
    Torca-Dubrava