Ostali sportovi

Ivan Šapina uzeo zlato na jakom President Cupu u Draču

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 01.03.2022.
Ivan Šapina uzeo zlato na jakom President Cupu u Draču

Članovi taekwondo kluba Marjan odradili su odličan posao na President Cupu Europe koji se održao u Draču. Bio je to najjači turnir G2 razine ove godine u Europi jer nosi ekstra bodove na olimpijskim rang listama u borbi za plasman u Pariz 2024. dok je pored toga bio i kvalifikacijski za ekstra kvote na europska prvenstva u ovoj godini u svim uzrasnim kategorijama.

U seniorskom uzrastu besprijekoran posao odradio je olimpijac iz Tokija Ivan Šapina koji je stigao do zlatne medalje, velikih 20 bodova na olimpijskim rang listama kao i do dodatnog mjesta za Hrvatsku u kategoriji do 87 kilograma na Europskom seniorskom prvenstvu u Manchesteru budući da se on zlatom plasirao direktno.

Fenomenalna je još jednom bila mlada Bruna Duvančić kojoj je to treće odličje u nizu iako joj je tek 17 godina. Srebrom u kategoriji do 49 kilograma još jednom je pokazala da velikim koracima grabi u seniorskom uzrastu, a vrijedi spomenuti da je President cup bio ekstra jak turnir jer je Rusima bio kriterijski za reprezentaciju.

Srebrna je i iskusna Nikita Glasnović, olimpijka iz Rio de Janeira kojoj je to drugo uzastopno srebro ove godine. Brončane seniorke su još Ivana Duvančić i Paula Antunović koje se bore za svoje mjesto u reprezentaciji Hrvatske.

Dodajmo i da je Toni Kanaet u borbi za medalju tijesno izgubio od Talijana Alesija koji je osvojio zlatno odličje.

Veliki posao napravili su juniori Marjana koji su izborili čak šest normi za Europsko prvenstvo za mlađe seniore do 21 godine. Zlatni su Mila Mastelić, Petra Šavija i David Krmek, srebrna je Nika Karabatić dok su bronce odnijeli Magdalena Matić i Neven Čaljkušić.

U kadetskom uzrastu je Lana Graovac osvojila brončanu medalju izgubivši polufinale od kasnije pobjednice, Ruskinje Pučkine.

SENIORI:
IVAN ŠAPINA -87 KG ZLATO
BRUNA DUVANČIĆ -49 KG SREBRO
NIKITA GLASNOVIĆ -57 KG SREBRO
IVANA DUVANČIĆ -53 KG BRONCA
PAULA ANTUNOVIĆ -46 KG BRONCA

JUNIORI:
MILA MASTELIĆ -68 KG ZLATO
PETRA ŠAVIJA -52 KG ZLATO
DAVID KRMEK +78 KG ZLATO
NIKA KARABATIĆ -55 KG SREBRO
MAGDALENA MATIĆ +68 KG BRONCA
NEVEN ČALJKUŠIĆ +78 KG BRONCA

KADETI:
LANA GRAOVAC -41 KG BRONCA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!