Rukomet

Šoštarić: 'Prave pripreme nismo ni imali, Francuskinje pobjeđuju obranom'

Matej Kačan • srijeda, 02.03.2022.
Šoštarić: 'Prave pripreme nismo ni imali, Francuskinje pobjeđuju obranom'
Foto: Pixsell

Izbornik ženske hrvatske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić najavio je kvalifikacijski ogled s Francuskom i istaknuo je kvalitetu suparnica...

U sklopu kvalifikacija za EP 2022., hrvatska ženska rukometna reprezentacija u Koprivnici dočekuje Francusku. Dvoboj je najavio izbornik Nenad Šoštarić koji se osvrnuo na jako malo vremena za pripremu.

"Sve se svodi na pet treninga. Prvi je regeneracija jer su cure igrale u klubovima, a nakon toga se malo bavimo taktikom, ponovit ćemo čovjeka više i čovjeka manje. Malo smo radili i na fizičkoj pripremi, ali smo pazili da se osvježe one koje su opterećene, a da dignemo tenziju onima koje su manje. To se ne može nazvati pripremama, to je tek šahovsko slaganje kocki za no što nam je bitno u utakmici."

Francusku reprezentaciju ne treba posebno predstavljati. Premda se provodi mala smjena generacija, to su igračice najviše klase.

"Oni koji prate rukomet znaju, one su jedna od dvije daleko najjače rukometne sile u ovom trenutku. I organizacijski, igrački, imaju ogromnu bazu. Kad čujem da im fali pivot, to mi mami osmjeh na lice jer u pričuvi imaju jednu od najboljih mladih igračica svijeta pa jednu od najboljih obrambenih. Nama fali pet vanjskih igračica, kompletna vanjska linija, ali to je sastavni dio sporta. Njima je takva baza i zamjene, to nisu ni zamjene jer su neke već uveli na SP, a iza njih ide ogromna količina mladih igračica."

Najjača francuska strana je odlična obrana.

"Naročito moram upozoriti na to da, iako imaju kvalitetne igračice u oba smjera, one pobjeđuju obranom. Koji god razgovor francuskih igračica da pročitam, one uvijek naglašavaju da im je zadovoljstvo igrati obranu i tako se nadmetati s protivnikom. Postižu dosta lakih golova, a to vam kasnije daje slobodu u napadu. Kad igrate slobodno, onda ste najbolji", zaključio je trener.

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!