Košarka

Nova promjena na klupi Puntamike, Vlašić otišao i momčad ostavio Jurlini

Matej Kačan • četvrtak, 03.03.2022.
Nova promjena na klupi Puntamike, Vlašić otišao i momčad ostavio Jurlini

Financijski problemi za Sonik Puntamiku uvjetovali su velike promjene u igračkom kadru, ali i već drugu promjenu na klupi premijerligaša...

Sonik Puntamiku čeka teška i grčevita borba za ostanak u HT Premijer ligi, klub grca u dugovanjima i financijskim problemima pa je otišla nekolicina igrača, a u vatru su gurnuti neki mlađi, čak i kadeti.

U takvom stanju dogodila se nova promjena na klupi, već druga ove sezone. Hrvoje Vlašić otišao je s klupe nakon kratkog vremena, a istu je prepustio Roku Jurlini, dosadašnjem pomoćnom treneru i šefu omladinskog pogona.

"Predsjedniku sam se zahvalio još prošli tjedan jer smatram da u ovoj situaciji s momčadi u ovom trenutku nema potrebe za mojim angažmanom. Došlo je do velikih promjena u kadru, a ja se samo mogu zahvaliti svima na ukazanom povjerenju i poželjeti im sreću u nastavku natjecanja", rekao je Vlašić, prenosi Sport023.

Odlazak trenera je za Antenu Zadar objasnio i predsjednik kluba Mirko Jošić.

"Vlašić je imao Covid-19 i nekakvih post Covid problema, nakon čega nam je rekao kako ne može dalje raditi s prvom momčadi, on i ja smo se lijepo i prijateljski dogovorili, nije bilo nikakve ljutnje, nastavit će dalje Roko Jurlina koji poznaje igrače, i to je to."

Progovorio je Jošić i o financijskom stanju.

"Mi smo dio dugovanja zatvorili, želimo to ispuniti na najbezbolniji način i sezonu završiti kvalitetno do kraja. Razočaran sam što nismo uspjeli zatvoriti sva obećanja, pa ne mogu ja zadržati igrače koji imaju nekih boljih ponuda! Vidim da svakoga nešto žulja, svatko bi nešto razapinjao, kako klub tako i mene, imamo mi naše pretkadete, kadete i juniore koji ostvaruju dobre rezultate, to je naša budućnost", rekao je.

Mlade će u vatru gurati Jurlina koji ih dobro poznaje, a mladi zadarski stručnjak ima velike ambicije pa se kandidirao i za sportskog direktora KK Zadar. Jošić mu je izrazio podršku, a sam Jurlina kaže:

"Predao sam kandidaturu, imam ideje i viziju kako promijeniti i pokrenuti neke stvari u zadarskoj košarci. No, ne bih sad previše o tome, dok ne stigne odluka sam fokusiran na posao koji trenutno radim, a to je trener u Soniku", rekao je.

IZVORI: Sport023, Antena Zadar

FOTO: Šime Zelić/KK Sonik Puntamika

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!