Nogomet

Tebas: 'Juventus, Real Madrid i Barcelona lažu više nego Putin'

Branimir Korać • četvrtak, 03.03.2022.
Tebas: 'Juventus, Real Madrid i Barcelona lažu više nego Putin'
Foto: Pixsell

Prvi čovjek La Lige Javier Tebas okomio se na Juventus, Real Madrid i Barcelone koji su ponovno aktualizirali ideju stvaranja Superlige. Tebas ih je počastio riječimna da lažu više nego Vladimir Putin...

Andrea Agnelli danas bi trebao predstaviti novi projekt Superlige, a isti oni koji su napadali projekt ranije, damnas su ponovno protiv njega i žestoko se protive takvoj ideji. Nakon predsjednika Uefe Aleksandra Čeferina, na projekt se okomio i Javier Tebas, prvi čovjek La Lige.

"Agnelli će to morati objasniti, a ako ne objasni, lagat će. Prije tjedan dana, mislim da je u njegovoj kući održan sastanak tri kluba, a sada govore da ne žele fiksna mjesta, Real Madrid kaže da to ne želi, što nije istina. Engleskim je momčadima jako teško ući u ovo natjecanje pa stvaraju europsku ligu s dvije kategorije, pri čemu su nacionalne lige druga kategorija. Ispadat će dvoje ili troje, ali uvijek će postojati stalne momčadi - Juventus, Barcelona, Real Madrid."

Tebas tvrdi kako tri kluba koja predstavljaju ideju lige nje govore istinu.

"Napravili su neprijatelje u Uefi i Premier ligi, čiji rast ide protiv njihovog modela. Svaki put kad čitam o tome, naljutim se, mislim da lažu više od Putina, da budem iskren. Oni inzistiraju da uvođenje ovoga neće utjecati na nacionalne lige. Moramo biti idioti i glupi da ne vidimo što se događa. Svi znamo da to šteti nacionalnim ligama."

FOTO: Miranda Čikotić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!