Tenis

Treći nositelj ipak lakoćom do pobjede protiv Ajdukovića na startu turnira u Rosetu

Mihaela Bradovski • utorak, 08.03.2022.
Treći nositelj ipak lakoćom do pobjede protiv Ajdukovića na startu turnira u Rosetu
Foto: Pixsell

Duje Ajduković nije uspio doći do iznenađenja u prvom kolu Challengera u Rosetu. Treći nositelj Španjolac Bernabe Zapata Miralles bio je bolji u dva seta...

Hrvatski tenisač Duje Ajduković imao je prezahtjevnog protivnika na startu turnira u Rosetu gdje je u zadnji čas uskočio u glavni ždrijeb. Španjolac Bernabe Zapata Miralles rutinski je slavio za sat i 15 minuta igre.

118. igrač svijeta bio je vrlo opasan na reternu i svaki servis gem za Ajdukovića je predstavljao problem. Samo 41 posto poena osvojio je Ajduković na svom servisu dopustivši Španjolcu čak šest breakova.

Stvari su od početka krenule krivim smjerom pa je Ajduković brzo ušao u minus 3:0, no uspio se vratiti i poravnati na 3:3.

Iako se činilo kako se vratio u meč i da bi nastavak trebao biti ravnopravniji, bilo je upravo suprotno. Do kraja meča Ajduković je uzeo još samo jedan gem i to na servisu Zapate Mirallesa kod 3:0 u drugom setu.

Završilo je 6:3, 6:1 uvjerljivom pobjedom Zapate Mirallesa.

Inače protivnika u drugom kolu saznao je Nino Serdarušić koji će igrati protiv španjolskog kvalifikanta Carlosa Gimena Valera koji je sa 6:3, 6:1 svladao osmog nositelja Gian Marca Moronija.

Challenger Roseto Degli Abruzzi, prvo kolo:
Bernabe Zapata Miralles (Španjolska, 3) - Duje Ajduković (Hrvatska, Alt) 6:3, 6:1

FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!