Nogomet

Roma u gostima svladala Vitesse, Partizan teško stradao kod kuće protiv Feyenoorda

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.03.2022.
Roma u gostima svladala Vitesse, Partizan teško stradao kod kuće protiv Feyenoorda

Odigrani su prvi susreti osmine finala Konferencijske lige, a veliki korak prema prolazu napravili su Slavia Prag, Feyenoord i Roma...

Tvrda utakmica u Solunu i na kraju pobjeda PAOK-a protiv Genta s minimalnih 1:0. Očekivano tijesan dvoboj s malo prilika na obje strane, a Grci su zabili jedini pogodak na susretu.

U 58. minuti slovenski reprezentativac Jasmin Kurtić iz slobodnog udarca bio je precizan i osigurao je pobjedu svojoj momčadi. Mirko Antonio Čolak igrao je od 86. minute umjesto Chube Akpoma.

Praška Slavia napravila je veliki korak prema prolazu slaveći protiv LASK-a s 4:1. Unatoč velikim problemima s izostancima, Česi su odradili odličnu utakmicu i upisali pobjedu.

Već u prvih pola sata poveli su s 2:0 golovima Yire Sora, a gosti su smanjili sredinom drugog dijela preko Huseina Balića. U završnici susreta Peter Olayinka i Ibrahim Traore podigli su na konačnih 4:1.

Partizan je u Beogradu teško stradao protiv Feyenoorda, izgubio je 5:2 i praktički se oprostio od prolaza. Teško je za očekivati da Beograđani to mogu nadoknaditi u uzvratu u Rotterdamu.

Dva puta domaćin je vodio golovima Bibrasa Natcha i Nemanje Jovića, ali gosti su ipak slavili uz dva gola Jensa Toornstre te po jedan Cyriela Dessersa, Lutsharela Geertruide i Luisa Sinisterre.

Gostujuću pobjedu upisala je i Roma koja je slavila kod Vitessea s 1:0. Jedini pogodak na kraju prvog dijela postigao je Sergio Oliveira koji je u drugom dijelu zaradio dva žuta kartona i ostavio Romu s igračem manje od 78. minute.

Kod Vitessea je do 82. minute igrao Dominik Alois Oroz.

Konferencijska liga, osmina finala:
PAOK - Gent 1:0
Slavia Prag - LASK 4:1
Partizan - Feyenoord 2:5
Vitesse - Roma 0:1

Konferencijska liga, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

PAOK1:0Gent
Slavia Prag4:1LASK
Partizan2:5Feyenoord
Vitesse0:1Roma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!