Nogomet

Buffon: 'Donnarumma je previše čvrst da bi sve ovo utjecalo na njega'

Mihaela Bradovski • petak, 11.03.2022.
Buffon: 'Donnarumma je previše čvrst da bi sve ovo utjecalo na njega'

Gianluigi Donnarumma je jedan od glavnih krivaca za pogodak kojim je Real Madrid izjednačio u uzvratu u Madridu i nakonkojeg se domaćin digao i napravio preokret.

Gianluigi Buffon smatra kako su pogreške normalne i ne vjeruje da će utjecati na Donnarummu i njegovo samopouzdanje.

"Takve pogreške su korisne za odrastanje, dio su procesa razvoja i siguran sam da neće imati negativan utjecaj jer je Donnarumma već dokazao da ima snage prevladati teške trenutke. Previše je čvrst da bi sve ovo utjecalo na njega. Gigio je jedan od najboljih vratara na svijetu, jedan od tri najbolja uz Thibauta Courtoisa i Manuela Neuera."

Buffon vjeruje kako bi u Italiji to bio prekršaj nad vratarom, ali i da je Donnarumma svojom reakcijom pokazao kako nije bio dovoljno jak kontakt.

"Iskreno, to bi bio prekršaj u Italiji, možda nakon VAR provjere. Kao vratar bih bio bijesan, ali s druge strane, igrači Real Madrida bi poludjeli da je sudac dosudio prekršaj. Mogu dodati da je Gigio ostao na zemlji, dobio bi prekršaj. Vidjeli smo mnoge igrače kako to rade, ali on je bio iskren. Poslao je poruku sucu tako što je odmah ustao, 'kontakt je bio nebitan'. Greške su normalne stvari, Gigio još može dati puno. To je pogreška koja ne može dovesti do preispitivanja vrijednosti igrača. Jedna ili dvije greške po sezoni su normalne."

Ono što Buffona posebno smeta je podatak da su tu pogrešku jedva dočekali u Italiji.

"Gigio je napravio nepopularan izbor prelaskom u PSG, ali se mora poštovati. Želio je potaknuti svoju ambiciju, nešto što se mnogima nije svidjelo i oni su čekali njegovu grešku. Nisu problem Francuzi, nego Talijani koji su to čekali."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!