Nogomet

Bjelica: 'Nakon pada treba se ustati pa tako i sada'

Branimir Korać • petak, 11.03.2022.
Bjelica: 'Nakon pada treba se ustati pa tako i sada'

Osijek u nedjelju dočekuje Goricu i ide po pobjedu za povratak na pobjedničke staze. Nenad Bjelica vjeruje da će pronaći idealnu postavu...

Osijek je poražen u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa, Rijeka je bila uspješnija nakon produžetaka. Nenad Bjelica mora podići momčad i ne smije kiksati protiv Gorice, a problema je dosta.

"Odradili smo drugi trening, oni koji su igrali radili su smanjenim intenzitetom, a ostali su imali dva dobra treninga. Mile ima laganiju ozljedu, ali je i kažnjen te smo bez njega. Mance je osjetio zatezanje zadnje lože prije gola i neće biti na raspolaganju. Ivušić je uspio nastupiti, ali vidjet ćemo što će biti s njim, osjeća još posljedice gripe. Bohar i Petković nisu mogli trenirati. Svi su negativni, ali pod nekom gripozom. Miloš ima rupturu mišića i do kraja reprezentativne stanke neće biti na raspolaganju. Imali smo 21 igrača i dva vratara u treningu, složit ćemo respektabilnu momčad za nedjelju."

Momčad mora podići i fizički i psihički.

"I jedno i drugo je bitno i fizički i psihički, moramo se vratiti na staze uspjeha. Imamo puno igrača, bit će promjena, a prije utakmice ćemo vidjeti koliko. Da je subota bilo bi teže, ali do nedjelje se svi mogu pripremiti za nastup. Imamo listu spremnih i željnih igre."

"Nakon pada treba se ustati pa tako i sada. Nije život bajka, tako i u sportu, iz svakog neuspjeha treba izvući pouke i ne ponavljati ih. Fokus je na rad, zadatke i prvu sljedeću utakmicu. Imamo još deset utakmica i želimo ih maksimalno apsolvirati."

Osijek je u zadnje vrijeme primio dosta golova iz prekida što ljuti Bjelicu.

"Od početka sezone dobili smo tri gola iz kornera, a ne znam da su mi ekipe toliko dobile u pet-šest godina. Protiv Belupa smo dobili gol, protiv Istre, sada, to je malo previše u sedam utakmica. Tih par sekundi treba biti fokusiran, agresivan i angažiran. Ali igra i protivnik i on ima kvalitetu, nadam se da ćemo to popraviti u nedjelju."

Samir Toplak preuzeo je Goricu i Bjelica oćčekuje promjene.

"Kada dođe novi trener uvijek je nova energija. Toplak sigurno razmišlja o promjeni formacije, možda petoricu ili četvoricu iza, moramo biti na sve spremni, ali najbitnije je da budemo na top nivou i ispunimo sve što se od igrača očekuje. Kada vidimo početnu postavu Gorice, probat ćemo se prilagoditi."

Lovrić je tek stigao i očekluje se kako će rasti u budućnosti.

"Imamo Balea i Hazarda u Realu koje još čekaju, a tamo su pet godina. Normalno je da igraču treba vremena, rijetko se događa da netko dođe i odmah eksplodira. To što je Lovrić plaćen određenim novcem, ne mora značiti da će odmah ekslodirati. Možda smo ga u Rijeci više trebali tražiti u igru, trebao je dobiti više lopti. Nek uživa u igri i da svoj maksimum, to je jedino što se očekuje."

FOTO: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!