Košarka

Važna utakmica za Zabočane, ali Sonik ne dolazi turistički

Sportnet, Branimir Korać • subota, 12.03.2022.
Važna utakmica za Zabočane, ali Sonik ne dolazi turistički

Košarkaši Puntamike u posljednjem susretu drugoga dijela HT Premijer lige gostuju kod Zaboka u zaostaloj utakmici 18. kola.

Gotovo dva tjedna pauze od gradskog okršaja sa Zadrom dobro su došla treneru Roku Jurlini da pripremi momčad za nadolazeće izazove u Ligi za ostanak i dodatno podigne razinu fizičke spreme pred samu završnicu sezone u kojoj će momci iz Jazina pokušati sačuvati mjesto u elitnom razredu hrvatske košarke.

"Optimist sam i vjerujem da ćemo imati što kazati i da se zaostatak od jedne pobjede vrlo lako može anulirati. Jasno, bit će teško, ali očekujem veliki doprinos starijih igrača koji bi trebali povući mlađe i pomoći u stvaranju sinergije u momčadi koja će nas u pozitivnom tonu usmjeriti ka utakmicama koje nas očekuju", kazao je trener zadarskog sastava Roko Jurlina.

Uoči početka Lige za ostanak valja odraditi gostovanje u Bedekovčini kod “Žutih lavova” koji se s Adria Oil Škrljevom bore za plasman među šest najboljih. Domaćinima motiva neće nedostajati, ali i Zadrani imaju svoju računicu.

"Zabok je iskusna momčad i veliki favorit te im je pobjeda vrlo bitna u lovu za plasman u Ligu za prvaka, no i nama su bodovi važni zbog što je moguće boljeg ulaska u Ligu za ostanak. Sve ćemo napraviti da dođemo do pozitivnog rezultata, ali nemamo nikakav imperativ osim da damo sve od sebe. Idemo iz utakmice u utakmicu i pokušat ćemo napraviti pomak te ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno", dodao je mladi trener na klupi Puntamike. Utakmica se igra u Gradskoj sportskoj dvorani Zabok s početkom u 19 sati.

FOTO: Šime Zelić/KK Zadar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!