Vodeni sportovi

Ukrajinski jedriličari nastavljaju svoje treniranje u JK Split

HINA, Matej Kačan • subota, 12.03.2022.
Ukrajinski jedriličari nastavljaju svoje treniranje u JK Split

HOO i HJS priopćili su kako će se skupina ukrajinskih jedriličara, koja se našla u Splitu pri početku rata u njihovoj zemlji, nastaviti baviti jedrenjem u JK Split...

Iz Hrvatskog jedriličarskog saveza stigla je obavijest o preuzimanju brige za nastavak bavljenja sportom ukrajinskih jedriličara koji se nalaze pri Jedriličarskom klubu Split, priopćio je HOO.

Podsjetimo, skupina od 13 ukrajinskih jedriličara ostala je prije dva tjedna u Hrvatskoj, točnije pri JK Split, a sa smještajem u Kaštel Lukšiću, jer se nakon natjecanja nisu mogli vratiti u ratom zahvaćenu domovinu.

Na tragu inicijative Europskih olimpijskih odbora (EOO) o skrbi za izbjegle ukrajinske sportaše u državama-članicama, a koju je nedavno u Hrvatskoj pokrenuo predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, splitski je klub ponudio pomoć sportskim prijateljima iz ratom pogođene Ukrajine.

Iz dopisa JK Split, proslijeđenog HOO-u, koji će posredovati u refundaciji troškova za ukrajinske sportašice i sportaše, evidentno je da su Splićani stavili na raspolaganje sve raspoložive resurse.

"Jedriličarima i trenerima ponudili smo da nastave koristiti naš klub kao trening bazu, da se uključe u raspored treninga i regata s našim jedriličarima u klasama ILCA i Optimist, a planiramo prijaviti i projekte kojima bismo omogućili sufinanciranje njihova zapošljavanja na poslovima na određeno vrijeme, poput voditelja škole jedrenja za odrasle i sl. Tako im nastojimo pomoći da se odmaknu od stalnih briga i nastave trenirati i družiti se, te da za sebe i obitelji osiguraju barem nešto financijskih sredstava za svakodnevne potrebe", stoji u dopisu JK Split.

Oni su objavili da je dio ukrajinskih jedriličara jučer je otputovao na regatu na Malom Lošinju i dobili su naputak da sačuvaju sve račune za put, kako bi im troškovi bili eventualno refundirani. Sa sportašima je i troje trenera te nekoliko roditelja mlađih jedriličara.

FOTO: Hrvoje Duvančić/regate.com.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!