HT Prva liga, 27. kolo, 12.03.2022, 18:00 h, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Dario Bel, Goran Pataki, Marjan Tomas
Hajduk
Hajduk
0:0(0:0) Dinamo
Dinamo

Hajduk dominirao, Oršić zatresao vratnicu, na Poljudu ipak bez golova

Matej Kačan • subota, 12.03.2022.
Hajduk dominirao, Oršić zatresao vratnicu, na Poljudu ipak bez golova
Foto: Pixsell

Najveći dvoboj hrvatskog nogometa u 27. kolu HT Prve lige završen je podjelom bodova. Na prepunom Poljudu Hajduk i Dinamo odigrali su bez pogodaka...

Dugo najavljivani i iščekivani susret Hajduka i Dinama na krcatom Poljudu pružio je mnogo borbe, solidan nogomet, ali ne i pogotke. Uz nešto bolju igru Hajduka, ali konkretnije šanse Dinama na kraju su se bodovi dijelili.

Hajduk je u dvoboj ušao sa silnom energijom. Nošeni podrškom s tribina prepunog Poljuda, Bili su odmah jurnuli naprijed i napali visokim pritiskom. Iz toga se izrodila i prva šansa, najbolja Hajdukova u prvom poluvremenu.

Livaja je dobio jednu loptu u kaznenom prostoru s igračem na sebi, ali spustio je Dariju Melnjaku koji iz voleja tuče s nekih devet metara. No, Dominik Livaković spreman je na to i odlično brani.

Nastavio je Hajduk pritiskati, izlasci Dinama u prvih pola sata mogli su se nabrojati na prste jedne ruke. No isto tako, i prave prilike Bilih su izostale, ti napadi su se uglavnom lomili u bloku i bez pravih pokušaja.

Kako je pritisak Hajduka slabio, tako je Dinamo prvo uspostavio ravnotežu, a onda krenuo na suparnički gol. U 24. naoko sumnjiva situacija nakon duela Ristovskog i Ferra u kaznenom prostoru Hajduka, ostao je Makedonac ležati, ali se vidjelo da ga je Ferro samo napucao loptom.

I kad se nakon desetak minuta mira i bitke na sredini terena činilo da idemo prema mirnom kraju prvog dijela, Dinamo se ukazao s dvije odlične prilike. Amer Gojak je prvo u 41. odlično driblao na desnoj strani i nabacio, a Mislav Oršić glavom trese vratnicu.

Četiri minute kasnije Hajduk je pritisnuo, lopta se odbija po kaznenom prostoru Dinama, a onda Modri kradu loptu, u nekoliko poteza dolaze do 16 metara Hajduka gdje Bruno Petković pronalazi Gojaka, a ovaj iz trka povratnu zakucava tik pokraj vrata.

Otišlo se tako na poluvrijeme bez pogodaka, uz nešto bolji vizualni dojam Hajduka, ali i uz jednu pravu priliku više za Dinamo u prvom dijelu.

Morao je Valdas Dambrauskas mijenjati na kraju prvog dijela, i to prisilno jer Biuk i Grgić osjetili su probleme pa ulaze Mlakar i Vuković. Možda zbog zamjena, ali i zbog odmora i nov energije, opet je Hajduk krenuo bolje u drugi dio.

Odmah je probao Sahiti s ruba 16 metara, ali daleko od gola, a onda je u 55. Livaković sjajnom paradom morao spašavati. Livaja je povukao s lijeve strane, ušao u kazneni prostor i čim se čuvar u bloku poskliznuo je potegnuo u suprotni kut, ali Livaković odlično skida.

U 59. minuti opet Livaja, ovaj put s desne strane. Pokušao je nešto između ubacivanja i udarca gotovo s aut linije, a lopta neugodno ide na gol i od vrha grede se odbija u gol-aut.

Prvi pravi pokušaj Dinama u drugom dijelu došao je gotovo odmah potom na drugoj strani, dobrom kombinacijom Ristovski je dobio priliku za udarac iskosa s nekih 15 metara, ali ide to dosta kraj gola.

Nakon toga utakmica se malo smirila, oba trenera krenula su mijenjati, a Hajduk u 82. opet prisilno mijenja jer Ferro ne može dalje te ulazi Nikola Katić. Kao i u prvom dijelu, Dinamo je dočekao pad energije kod Splićana pa u posljednjih deset minuta malo preuzima loptu i seli igru na domaću polovicu.

Pred kraj utakmice krenuli su i problemi za Željka Kopića, prvo je Ristovski pokazao da više ne može, a onda je nakon ubačaja iz jednog slobodnjaka jako neugodno na otvaranju nadoknade sletio Livaković pa mu se ukazivala pomoć.

Do kraja se mreže nisu tresle pa se bodovi dijele. Ostala je udaljenost od pet bodova između ovih rivala, Dinamo se odvaja od Osijeka na bod i čeka nedjelju, ali se čini da će ovim najzadovoljniji biti Osijek i Rijeka.

FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

HT Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:22+4679
2Hajduk 3664:31+3372
3Osijek 3649:29+2069
4Rijeka 3671:51+2065
5Lokomotiva 3655:50+549
6Gorica 3643:50-745
7Slaven Belupo 3635:54-1936
8Šibenik 3646:75-2932
9Istra 1961 3642:67-2531
10Hrvatski dragovoljac 3631:75-4419

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!