Nogomet

Ronaldo hat-trickom možda postao i najbolji strijelac u povijesti nogometa

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 13.03.2022.
Ronaldo hat-trickom možda postao i najbolji strijelac u povijesti nogometa

Nakaon što je zbio tri pogotka za Manchester United u pobjedi nad Tottenhamom, Cristiano Ronaldo po nekim je evidencijama postao možda i najbolji strijelac u povijesti nogometa...

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo je s tri gola koja je postigao u 3:2 domaćoj pobjedi Manchester Uniteda protiv Tottenham Hotspura u susretu 29. kola engleskog prvenstva postao nogometaš s najviše postignutih pogodaka u karijeri u povijesti.

Ronaldu su ovo bili 805., 806. i 807. gol u službenim utakmicama u karijeri što u klupskom što u reprezentativnom dresu čime je preskočio dosadašnjeg rekordera, austrijsko-češkog igrača Josefa Bicana koji je tijekom svoje karijere koja se protezala od 1931. do 1957. godine postigao 805 pogodaka.

No, kako Međunarodni nogometni savez (FIFA) ne vodi službenu evidenciju, i ovaj Ronaldov rekord je neslužben, a i Češki nogometni savez navodi kako je nakon revizije njegove statistike utvrđeno kako je Bican postigao 821 pogodak, pa ga Ronaldo ustvari još nije dostigao.

Ronaldo je dosad postigao 136 pogodaka za Manchester United, za portugalsku reprezentaciju postigao je 115 golova, za svoj matični Sporting iz Lisabona pet, za madridski Real 450, a za Juventus 101 gol.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!