Tenis

Turniri u Aucklandu ipak će biti održani sljedeće godine

Branimir Korać, HINA • srijeda, 16.03.2022.
Turniri u Aucklandu ipak će biti održani sljedeće godine

Sljedeće godine u siječnju će opet, nakon dvije godine pauze zbog pandemije COVID-19, biti organizirani WTA i ATP teniski turniri s obzirom da Novi Zeland počinje popuštati stroga ograničenja za ulazak u zemlju.

Turnir za tenisačice koji se inače održavao u prvom tjednu nove sezone u Aucklandu zadnji je put organiziran 2020. a slavila je osvajačica 23 grand slam naslova Amerikanka Serena Williams.

Auckland je također domaćin turnira za tenisače prije početka Australian Opena, prvog grand slam turnira sezone.

"Brojne pozitivne najave vlade prošli mjesec probudile su nadu da ćemo moći organizirati turnir 2023.", izjavio je šef turnira Rohan West.

"Ali također, WTA i ATP pružaju iznimno veliku potporu i čine sve što mogu kako bi osigurali da možemo biti domaćini njihova dva turnira u siječnju sljedeće godine i oba su njihova odbora "zaključala" datume za sljedeću godinu."

Prema Westovim riječima turnir za tenisačice bi se tako trebao održati od 2. do 8. siječnja, a za tenisače od 9. do 14. siječnja.

Novi Zeland je imao neke od najstrožih ograničenja za ulazak u zemlju na svijetu zbog pandemije, no od sredine travnja u zemlju mogu ulaziti cijepljeni putnici iz Australije bez potrebe da u karanteni provedu neko vrijeme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP TourWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!