Košarka

Žilavec: 'Štrajka neće biti, igrači su razumni i imaju povjerenje u upravu'

Branimir Korać • srijeda, 16.03.2022.
Žilavec: 'Štrajka neće biti, igrači su razumni i imaju povjerenje u upravu'
Foto: Pixsell

Štrajka u Zadru neće biti. Željko Žilavec danas je obavio razgovor s igračima i medijima poručio kako ima njihovo povjerenje...

Situacija u Zadru nije nimalo dobra, a nakon današnjeg sastanka s igračima, medijima se obratio direktor kluba Željko Žilavec. Žilavec je ustvrdio kako ima povjerenje igrača te da oni nastavljaju s radom, a uprava će biti u kontaktu s igračima i obavještavati ih o daljnjim koracima.

"Štrajka neće biti, igrači su razumni i imaju povjerenje u upravu. Stao sam pred njih kao odgovorna osoba jer imamo od početka takav odnos", prenosi Hrvatski radio Zadar.

Žilavec je objasnio kako postoji plan B koji će sada morati biti aktiviran nakon što je propala ideja s kreditom.

"Kredit koji se tražio je trebao pomoći da se premosti jaz između obaveza koje trenutno imamo i priliva sponzorskih sredstava koje trebaju doći. To su sredstva koja nam trebaju sada, kredit je normalan način rješavanja tog disbalansa i mi ga u 90 posto možemo vratiti već do jeseni."

Žilavec dodaje kako je na Nadzornom odboru dogovoreno jedno, a zatim na Gradskom vijeću napravljeno nešto sasvim suprotno.

"Postoji zapisnik sa sjednice Nadzornog odbora, od pet članova NO-a, trojica su glasala da odobri kredit Zadru odobri kredit te da se izabere najpovoljnija banka što je i napravljeno. Sve to je poslano Gradu, da bi onda iste te osobe, koje su to potpisale došle na vijeće i skinule to s dnevnog reda."

Igrači mogu očekivati ovog tjedna jednu plaću.

"Znam koje su obaveze, mislim da smo u hrvatskoj košarci i dalje najurednije platiše i vjerujem da ćemo već ovaj tjedan riješiti jednu plaću. Imamo mogućnost za izdići se iz ove situacije, potrebno je samo malo dobre volje i povjerenja. Imali smo dobar plan koji je dobrim dijelom bio pokriven sredstvima sponzora, a morate pitati druge šato je to minirano. Ako se nešto potpiše, toga se i držim."

Progovorio je Žilavec i o stanju Vladimira Anzulovića koji je bolje nakon velikih problema uzrokovanih koronavirusom.

"Nalazi koje je napravio u međuvremenu su mnogo bolji i on se dobro osjeća, ali po preporuci liječnika morao je napraviti dodatne nalaze. Nadam se da će nam se što prije priključiti, jer bi to puno značilo i igračima i svima u klubu."

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!