Ostali sportovi

Članovi taekwoondo kluba Marjan odradili tjedan na tri fronta

Sportnet • četvrtak, 17.03.2022.
Članovi taekwoondo kluba Marjan odradili tjedan na tri fronta

Nema predaha za članove taekwondo kluba Marjan koji su odradili natjecanja na tri različita fronta, svako s velikim značenjem u dugoročnom planu kluba...

Put Sofije na novi G2 turnir Ramus open otputovao je dio seniora taekwondo kluba Marjan, Nikita Glasnović, Bruna Duvančić, Piero Marić i Leon Glasnović, a do odličja je stigao ženski dio ekipe.

Izvrsne su i dalje na startu nove sezone tek 17-godišnja Bruna Duvančić i iskusna, ali još uvijek mlada Nikita Glasnović. Srednjoškolka Bruna Duvančić je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni nanizala i četvrto odličje na isto toliko turnira u posljednjih mjesec dana.

Srebru iz Emirata i europskog President cupa dodala je bronce iz Turske i sada iz Sofije i s tim bodovima je na pragu ulaska u grand prix sa samo 17 godina. Nikita Glasnović, olimpijka iz Rija je nakon srebra u Fujairahu i Albaniji također uzela broncu u Sofiji i stigla do novih bodova s kojima bi mogla postati olimpijski A kandidat u borbi za olimpijske igre Pariz 2024. godine.

Dok su oni bili na Ramus Sofija openu dio seniora nastupio je u Karlovcu na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Iako bez kompletnog seniorskog top teama koji su u pripremama za nastavak sezone mlađi seniori osvojili su šest medalja i dva pehara u ekipnom poretku.

Seniorski prvaci Hrvatske su Matea Kolovrat, Ivan Ercegović i Ante Kovač, srebrna je Ivana Duvančić dok su bronce uzeli Petra Goleš i Mila Mastelić.

Juniori su u Kninu imali prvi od tri kriterijska turnira za plasman na svjetsko prvenstvo. Članovi Marjana osvojili su 17 medalja i sveukupno prvo mjesto u juniorima i juniorkama. Od osvajača odličja vrijedi istaknuti zlatne Niku Karabatić, Magdalenu Matić, Karmen Jelović te Davida Krmeka koji su najbolje otvorili prvu rundu kvalifikacija za svjetsko prvenstvo.

Iako je do konačne potvrde putnika još dosta i na dva turnira se može promjeniti puno toga oni su stekli lijepu bodovnu zalihu u odnosu na konkurenciju dok svi ostali koji su osvojili srebra i bronce trebaju još jače trenirati kako bi otišli na svjetsko prvenstvo.

Na Knin openu je nastupio i dio kadeta kojima je 26.3. na rasporedu prvi kriterijski turnir za ulazak u kadetsku reprezentaciju Hrvatske te im je turnir bio dobra generalna proba prije nego se i njihovom uzrastu zahukta borba za reprezentativni kimono.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!