Ostali sportovi

Vlada ublažava mjere, na sportskim događanjima moguće pola kapaciteta bez Covid potvrda

Matej Kačan • četvrtak, 17.03.2022.
Vlada ublažava mjere, na sportskim događanjima moguće pola kapaciteta bez Covid potvrda
Foto: Pixsell

Na sportskim utakmicama odsad će bez Covid potvrda biti moguć dolazak 50 posto kapaciteta gledališta, poručili su u četvrtak iz Vlade povodom popuštanja mjera...

Najavljeno dodatno ublažavanje mjera zaštite protiv koronavirusa dobilo je svoju službenu potvrdu iz Vlade. Premijer Andrej Plenković i ministar Davor Božinović predstavili su nove mjere.

One donose značajne olakšice i za posjetu sportskim natjecanjima. Naime, prema Božinovićem riječima, događanja na koja se ulazi s Covid potvrdama nemaju ograničenje, dok će utakmice bez Covid potvrda moći posjetiti pola kapaciteta.

"Omogućava se održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja bez COVID potvrda, ali tada uz ograničenje popunjenosti tribine na 50 posto i obvezno korištenje maski na natjecanjima u zatvorenim prostorima", rekao je Božinović, prenosi Večernji list.

Čini se, dakle, da će klubovi organizatori utakmica imati na izbor dvije opcije: prodaju punih kapaciteta tribina uz Covid potvrde ili ograničenje na pola posjete, ali bez traženja potvrda.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!