Tenis

Grkinja i Španjolka u dva seta do polufinala u Indian Wellsu

Mihaela Bradovski • petak, 18.03.2022.
Grkinja i Španjolka u dva seta do polufinala u Indian Wellsu

Nakon što su dan ranije Simona Halep i Iga Swiatek ekspresno izborile prolaz u polufinale Indian Wellsa, među četiri najbolje prošle su i Maria Sakkari i Paula Badosa...

Simona Halep i Iga Swiatek zajedno su u četvrtfinalu izgubile ukupno samo tri gema, odigrale su zastrašujuće dobre mečeve protiv Petre Martić i Madison Keys, a društvo u polufinalu pravit će im Maria Sakkari i Paula Badosa koje su imale dosta teži posao.

Sakkari je igrala protiv Kazahstanke Elene Ribakine i za prolaz je trebala točno 100 minuta. Ipak, na kraju je slavila u dva seta iako nije imala jednostavan posao.

Završilo je 7:5, 6:4, Ribakina je otvorila meč breakom i do kraja susreta nije više nijednom uzela servis protivnici. S druge strane Sakkari je prvi set okrenula, u drugom je rano došla do breaka i tu prednost sačuvala.

Paula Badosa imala je nešto lakši posao nego Sakkari te je eliminirala Veroniku Kudermetovu. Badosa je ispustila pet gemova, a protivnici u cijelom meču nije dopustila nijedan break te je Badosa imala samo jednu break priliku.

Badosa i Sakkari sastat će se međusobno u polufinalu, a u jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju bolja je bila Španjolka.

Indian Wells, četvrtfinale:
Maria Sakkari (Grčka, 6) - Elena Ribakina (Kazahstan, 17) 7:5, 6:4
Paula Badosa (Španjolska, 5) - Veronika Kudermetova (-, 21) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!