Nogomet

Jarmolenko izbacio Sevillu, drama u Frankfurtu i prolaz Jakićevog Eintrachta

Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.03.2022.
Jarmolenko izbacio Sevillu, drama u Frankfurtu i prolaz Jakićevog Eintrachta

Zadnja tri sudionika četvrtfinala Europske lige su West Ham, Lyon i Eintracht koji su kao domaćini eliminirali Sevillu, Porto i Betis...

Jako dobru utakmicu odigrali su West Ham i Sevilla, a West Ham je pobjedom u produžetku izborio nastup u četvrtfinalu. Sevilla je najtrofejnija momčad Europske lige, ovosezonsko finale igra se u Sevilli, ali nje tamo neće biti.

Prvi susret dobila je s 1:0, no u Londonu je nakon 90 minuta zaostajala istim rezultatom. Odluka je pala u produžecima gdje je West Ham iskoristio jednu priliku i izborio prolaz.

Pogodak vrijedan produžetka domaćin je postigao u završnici prvog dijela preko Tomaša Součeka, u drugom dijelu Sevilla je pokušavala doći do poravnanja, ali i West Ham do drugog gola, no sjajnoj Bona do kraja regularnog dijela nije uspio svladati.

U produžetku je presudio Andrij Jarmolenko koji prolazi kroz teško razdoblje, ali bio je junak West Hama te mu osigurao mjesto u osmini finala.

Ivan Rakitić kod gostiju je igrao do 56. minute, a Nikola Vlašić u domaćem sastavu nije ulazio u igru.

Dalje ide i Lyon koji je bio bolji od Porta s ukupnih 2:1. Francuzi su slavili u Portu s 1:0 i to se pokazalo ključnim.

U uzvratu su poveli golom Mousse Dembelea već u 13. minuti, a Porto je došao do poravnanja u 27. minuti preko Pepea nakon ubačaja Fabija Vieire.

Dramatičan dvoboj odigran je u Frankfurtu gdje je Eintracht uspio izboriti prolaz protiv Real Betisa.

Nijemci su slavili u prvom susretu u Sevilli s 2:1, do 90. minute u Frankfurtu su imali 0:0 i prolaz u rukama, ali Borja Iglesias uspio je zabiti na ulasku u sudačku nadoknadu i osigurati produžetke.

I tamo drama, do sudačke nadoknade drugog produžetka nije bilo pogodaka, a onda veliko slavlje domaćina. Lopta je ubačena u 16 metara gdje se sudaraju gostujući vratar, Hinteregger i Rodriguez, a upravo od njega se lopta odbija u mrežu za prolaz Eintrachta.

Kristijan Jakić odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Europska liga, osmina finala:
West Ham - Sevilla 2:0 produžeci (0:1)
Lyon - Porto 1:1 (1:0)
Eintracht Frankfurt - Real Betis 1:1 produžeci (2:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!