Rukomet

Horvat: 'Dobro smo radili i vjerujem da smo već sada spremni za Finsku'

Branimir Korać • subota, 19.03.2022.
Horvat: 'Dobro smo radili i vjerujem da smo već sada spremni za Finsku'
Foto: Pixsell

Hrvatska rukometna reprezentacija odradila je prvo okupljanje nakon Europskog prvenstva. Ovaj put bez prijateljskih utakmica, čisto se treniralo...

Izbornik Hrvoje Horvat zadovoljan je kako se radilo na ovim mini pripremama. Na raspolaganju je imao većinu igrača, rijetki su nedostajali i to zbog ozljeda te je mogao uigravati što je želio.

"Radno okupljanje kao što smo i najavljivali, zamislili smo ga tako da ponovimo neke stvari koje nismo mogli utvrditi u prvom mjesecu kada smo imali dosta šaren sastav. Iskoristili smo ovo razdoblje jako dobro, a radili smo na našoj obrani. Naglasak je bio ponajviše na tranziciji, to je segment koji moramo popraviti. Dečki su shvatili ozbiljnost situacije, utakmice koje nas očekuju su vrlo važne, želimo sigurno zakoračiti prema Svjetskom prvenstvu. Lagano smo analizirali i Finsku pa ćemo sljedećeg mjeseca imati lagani temelj koji smo udarili za ove kvalifikacije."

Horvat je pojasnio i zašto nije bilo prijateljskih utakmica.

"Cilj je i bio da što više treniramo i zato nismo ni htjeli ići na bilo kakva gostovanja, a pravog protivnika za jednu utakmkicu kod kuće nismo mogli dobiti pa smo se odlučili za ovakav trening za koji mislim da nam je dobro došao."

Finska je dobrim dijelom proučena i već sada Hrvatska je spremna za protivnika u dodatnim kvalifikacijama.

"Finska već dugo nije bila na nekom velikom natjecanju, ali napreduje kao i sve ostale reprezentacije i te razlike između top reprezentacija i onih iz nižeg ranga su sve manje. Finsku moramo shvatiti maksimalno ozbiljno i to je sigurno ono na što ćemo misliti u ove dvije utakmice. Respektiramo ih maksimalno, imaju pokretljivu 6-0 obranu, drže visok tempo u jako vuku u leđa. Dosta korisrte i 7 na 6 te smo radili i na obrani za to. Vjerujem da smo već sada spremni za te utakmice."

"Prvi i osnovni cilj je da igrače vratimo zdrave u klubove jer jedino zdrav uigrač je dobar igrač. Puno tome dajemo pozornosti i dosta radimo na prevenciji."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!