Zimski sportovi

McGrath uzeo pobjedu u zadnjem slalomu sezone, Kristoffersenu drugim mjestom Mali globus

Matej Kačan • nedjelja, 20.03.2022.
McGrath uzeo pobjedu u zadnjem slalomu sezone, Kristoffersenu drugim mjestom Mali globus

Zastor na sezonu Svjetskog skijaškog kupa spustio je muški slalom, a ukupnu pobjedu i Mali kristalni globus odnio je Norvežanin Henrik Krsitoffersen...

Norveški skijaš Henrik Kristoffersen opet je osvojio Mali kristalni globus u slalomu. Na zatvaranju skijaške sezone, muški slalom bio je posljednja utrka Svjetskog kupa.

U utrku su četvorica ušla sa šansama za Mali globus, ali se sve pretvorilo u direktan dvoboj Kristoffersena i Lucasa Braathena. Kristoffersenu je u slučaju pobjede Braathena dovoljno bilo i treće mjesto.

To si je i osigurao kad se pretposljednji u drugoj vožnji spustio niz padinu i bio je drugi iza sunarodnjaka Atle Lie McGratha usprkos velikoj greški na kraju koja ga je skoro izbacila sa staze, a Braathen je bio dosta spor i na kraju je završio 11.

Na postolju je još ostao Manuel Feller sa 77 ukupnih stotinki zaostatka za McGrathom, dok su Albert Popov i Joaquim Salarich visoko skočili na četvrto i peto mjesto.

Filip Zubčić razočarao je u drugoj vožnji, napravio je veću grešku na početku pa je s 13. pao na 23. mjesto i ostao je bez bodova.

Kristoffersen je tako u poretku slaloma prvi i uzeo je Mali globus, iza njega su Feller i McGrath, a Braathen je pao na četvrto mjesto. Veliki kristalni globus otprije ide u ruke Marca Odermatta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!