Nogomet

Xavi: 'Ne znam možemo li osvojiti naslov prvaka, možda je malo kasno za to, prvi cilj je Liga prvaka'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.03.2022.
Xavi: 'Ne znam možemo li osvojiti naslov prvaka, možda je malo kasno za to, prvi cilj je Liga prvaka'

Xavi je transformirao Barcelonu, značajno ju je podignuo i na pravom je putu da je vrati tamo gdje joj je i mjesto. Susret protiv Reala to je i potvrdio...

S razlogom je Xavi bio presretan nakon velike pobjede na Santiago Bernabeuu. Real Madrid potpuno je detroniziran i sve je bilo u znaku Barceklone.

Nekoliko pojačanja, psihološko podizanje momčadi i vraćanje discipline, sve je to pomoglo da Barcelona danas i Barcelona s početka sezone ne liče na istu momčad.

"Možda možemo reći da smo se vratili, ovo je put kojim trebamo ići i način na koji želimo igrati. Bio je to kompletan nastup, bili smo puno bolji od Real Madrida, igrali smo kao da smo na domaćem terenu. Mogli smo lakoćom zabiti pet ili šest golova, ovo je dan za uživanje. Ne znam možemo li osvojiti naslov prvaka, možda je malo kasno za to, ali ovo je velika pobjeda. Bolji smo i u međusobnom omjeru ako bude potrebno to gledati na kraju, ali teško je o tome razmišljati. Real Madrid je upisao samo tri poraza i mora izgubiti još tri utakmice. Moramo nastaviti naporno raditi, prvi cilj je osigurati Ligu prvaka."

Iako je Barceolona imala 4:0, Xavi tijekom drugog poluvremena nije bio zadovoljan s nekim reakcijama svoje momčadi.

"Morate trčati, pomagati svojim bekovima i raditi presing. Bilo je 4:0, ali moramo stvarati neke navike. U drugoj utakmici možda će biti 1:0 i izgubljena lopta može nas onda skupo koštati, utakmica traje 90 minuta. Možeš izgubiti loptu u zadnjoj trećini terena, ali ne i na svojoj polovici. Zato sam bio ljut, ako popustiš, nećeš ostvariti rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!