Nogomet

Dalić: 'Otpali su Brozović i Vrsaljko, žao mi je zbog toga, zvali smo Škorića i Moru'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 21.03.2022.
Dalić: 'Otpali su Brozović i Vrsaljko, žao mi je zbog toga, zvali smo Škorića i Moru'
Foto: Pixsell

Danas se okuplja hrvatska nogometna reprezentacija. Zlatko Dalić potvrdio je kako neće moći računati na Marcela Brozovića i Šimu Vrsaljka...

Prvo okupljanje reprezentacije nakon što je izboren nastup na Svjetskom prvenstvu proći će bez Marcela Brozovića i Šime Vrsaljka koji su obojica otpali zbog ozljeda.

"Veselim se okupljanju i utakmicama. Igrat ćemo obje utakmice s trojicom u zadnjoj liniji, isprobat ćemo to da imamo dodatak za budućnost. Bit će dobre utakmice, dva kvalitetna protivnika i izvući ćemo benefit. Otpali su Brozović i Vrsaljko koji ostaju raditi rehabilitaciju. Žao mi je zbog toga i zato smo pozvali Škorića i Moru. Danas je okupljanje, dio igrača doći će izravno u Dohu iz klubova. Bit će ovo dobar test i za lipanj kada su na rasporedu teške utakmice."

Dalić dodaje kako će svi igrači dobiti priliku.

"Ima nas 25 i ideja nam je da svi igraju. Želimo isprobati sve, ali i da ne opteretimo previše igrače koji su ionako pod opterećenjem u klubovima, želimo vidjeti sve."

Ovo okupljanje dobro će doći i za podizanje atmosfere uz nešto manji pritisak nego obično.

"Svako okupljanje nosi veliki pritisak i nervozu, bitan je i ovaj put rezultat, ali ipak je malo opuštenije. Želimo dobre utakmice, imat ćemo i zajedničke večere, malo izaći van, poraditi i na zajedništvu što nam je glavna snaga. Ovo nam je jako dobra prilika za to. Ne bih htio da se zapostavi i natjecateljski dio jer nam je on jako bitan. Želimo i te bodove za drugu jakosnu skupinu za ždrijeb za Svjetsko prvenstvo. Protivnici će sigurno biti motivirani protiv nas."

Dalić prati i mladu reprezentaciju u kojoj je dosta kandidata za A reprezentaciju.

"Uvijek se nešto nepredviđeno dogodi. Ovaj put Brozović i Vrsaljko pa nismo sto posto okupljeni. Međutim ovo je glavnina reprezentacije. Svakako pratimo i mladu reprezemtaciju i ostale, za lipanj će sigurno netko i tamo uskočiti u konkurenciju. Svakako računamo i na još neke igrače koji igraju dobro i u svojim klubovima. Imamo širinu kakvu već dugo nismo imali, imamo spoj isksutva i mladosti. Čekamo, ne žurimo s krajnjim zaključcima."

Bruno Petković nije otpisan i Dalić kaže da ga treba u pravom izdanju.

"Brunu Petkovića nisam otpisao. Želim ga onakvog kakav je bio u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, takav nam treba. Čekam ga i želim da se vrati u formu u kakvoj je bio kao napadač. Nadam se da će se vratiti u formu i biti još bolji, ne želim ga otpisati. Želim da shvati moju poruku. Mi u ovom trenutku, kada je u pravoj formi, nemamo kompletnijeg napadača, nije otpisan. Pratimo sve igrače, neće ništa pobjeći, tako i Josip Šutalo igra dobro i kvalitetno, nema tu žurbe, dobit će svoju priliku, ali sve u svoje vrijeme."

Ponovno su na popisu i igrači iz HNL-a koji već postaju konstanta.

"Za razliku od prije dosta je igrača iz HNL-a u konkurenciji. Četiri kluba igraju dobre utakmice i ti igrači iskaču. Po meni je dobro za sve da je liga neizvjesna, ona je uvijek bila temelj reprtezentacije jer ti igrači odlaze i van."

Na vratima će priliku dobiti i Livaković i Ivušić, ne i Grbić.

"Jednu utakmicu će braniti Livaković, jednu Ivušić. Grbić ako ne bude branio u klubu, nemam pravo ga zvati u repretzebntaciju. Žao mi je zbog toga, na toj poziciji nemamo problema, želja mi je da igraju i moraju imati fond utakmica, inače neće moći igrati."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!