Nogomet

Jakić: 'Mi u Frankfurtu igramo s trojicom u zadnjoj liniji, neće mi to biti problem'

hns.family, Matej Kačan • ponedjeljak, 21.03.2022.
Jakić: 'Mi u Frankfurtu igramo s trojicom u zadnjoj liniji, neće mi to biti problem'
Foto: Pixsell

Veznjak hrvatske reprezentacije Kristijan Jakić progovorio je o svom ponosu povratka u izabranu vrstu, ali i o novoj formaciji u momčadi...

Svoje mjesto pod suncem reprezentacije u vrlo jakom veznom redu pokušat će izboriti Kristijan Jakić. Veznjak Eintrachta zaslužio je ponovni poziv i ne može biti sretniji.

"Osjećaj je fenomenalan, hvala Bogu što sam opet stekao povjerenje izbornika. To mi je poticaj da nastavim raditi i davati sve od sebe. To je ogledalo kako se ponašaš na terenu, ljudi u Savezu i izbornik gledaju svaki tvoj korak i presretan sam."

Suparnici su dovoljno jaki da budu dobar test.

"Sloveniju smo osjetili, kakva je to ekipa, igrali smo protiv njih. Bugarska ima svojih kvaliteta, ali mi smo kvalitetniji i ući ćemo kao favoriti. No, ako ne daš sve od sebe na terenu, svaka ekipa ti može napraviti problem. Ne smijemo su dopustiti kikseve i moramo ući sa sto posto jer mnogo će nam te utakmice značiti."

Jakić bi se mogao izboriti za rotaciju u vrlo jakom veznom redu reprezentacije.

"Na meni nije da odlučujem hoću li igrati. Pokušat ću iskoristiti priliku ako se ukaže i opravdati povjerenje, morat ćemo pričekati utakmice. Ja ću se nadati prilici, da pokažem što mogu."

Jakić je već pola godine u Europi i dosta je napredovao u odnosu na vrijeme u Dinamu.

"U glavi sam dosta mirniji nakon tog iskustva od pola godine Bundesligi. Na terenu se drukčije osjećaš, brži je tempo i brže razmišljaš. Mislim da sam u brzini kretnje i postavljanja, kad moram brzo razmišljati iz tjedna u tjedan poboljšao svoje kvalitete."

Izbornik je najavio novi sustav, reprezentacija će zaigrati s trojicom igrača u obrani, a Jakiću uloga u toj postavci nije strana.

"Mi u Frankfurtu igramo s trojicom u zadnjoj liniji, uglavnom ja ostajem kao šestica iza. Neće biti problem, navikao sam na utakmice i pozicioniranje. Zaustavljam protivnike prema našem golu, mislim da mi neće biti nepoznanice u utakmicama", zaključio je.

IZVOR: HNS/HNTV

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!