Nogomet

Sosa: 'Za mene je ostvarenje sna igrati s igračima kakve Hrvatska ima'

Branimir Korać • srijeda, 23.03.2022.
Sosa: 'Za mene je ostvarenje sna igrati s igračima kakve Hrvatska ima'
Foto: Pixsell

Jedan od važnih aduta i danas i u budućnosti za hrvatsku reprezentaciju je Borna Sosa. Još kao vrlo mladom igraču predviđana mu je velika karijera i na najboljem je putu da je i ostvari...

Borna Sosa odlično se prilagodio reprezentaciji, uklopio se idealno i Hrvatska s njim izgleda vrlo dobro. Debitirao je u Rusiji i u svim utakmicama kasnije pokazao je da mu je mjesto u reprezentaciji.

"Mislim da nije moglo bolje, s tim da je krenulo burno, prva utakmica u Rusiji, ali sve je dobro prošlo. U tim utakmicama kojima sam igrao pokazali smo momčadski duh, prošli na SP i cijeloj naciji je to olakšalo cijelu ovu godinu. Presretni smo, taj pobjednički gol je došao još na moju asistenciju, scene s Poljuda su one koje pamtiš."

Te atmosfere s Poljuda često se sjeti.

"Sjetim se dosta često jer su opet puni stadioni pa igračima odmah pokazujem video s Poljuda. Takve atmosfere nema na puno mjesta na svijetu, scene su to koje pamtiš cijeli život. Sada je cilj da ostvarimo još nešto lijepo u Katru."

U Dohi će se napokon moći igrati bez proitiska.

"Jako je bitno da je taj pritisak skinut s leđa, možemo ovdje isprobati taj 3-5-2 sustav, uvijek je dobro imati još jedan sustav u rezervi. Ovo putovanje u Dohi svi shvaćamo kao team building, ali isto tako kao i uvijek idemo na pobjedu."

Sosi 3-5-2 sustav nije nepoznanica, igrao je u njemu dugo u Stuttgartu.

"Imam tri godine iskustva u tom sustavu u Stuttgartu iako zadnjih par utakmicama igramo s četiri iza. To je dosta zahtjevan sustav, ali dobar je u otvaranju igre, no uvijek ti fali taj jedan igrač u sredini. Moramo vidjeti kako će nam odgovarati."

Ono što ga posebno raduje i čini ponosnim je što uz sebe ima jedan od najboljih veznih redova svijeta.

"Uvijek je lijepo kada vidiš iz njihove perspektive kako nogomet izgleda. Uvijek je dobro kada imaš taj siguran pas prema njima jer znaš da je lopta kod njih u sefu. Luka je najbolji igrač Hrvatske u povijesti i ostvarenje sna je za mene da igram s njima."

U Stuttgartu uživa i ove sezone također igra jako dobro.

"Druga sezona koja već ide kao po špagi, ove godine sam na dva gola i osam asistencija, ali dojam je sveukupno pozitivan iako smo imali puno peha s ozljedama i koronom pa je rezultat malo štekao. Zdrav sam cijelo vrijeme i to mi je bitno jer sam onda i u formi te je sve lakše."

U ždrijebu Svjetskog prvenstva želi Brazil.

"Meni osobno je želja Brazil. Kada sam bio još klinac znao sam za Brazil i nogomet i uvijek je doživljaj i cilj igrati protiv njega."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!